söndag 31 januari 2016

En känsla jag gillar...

Jag gillar känslan på en söndagkväll när man tänker tillbaka på helgen som varit och kommer fram till att det varit en perfekt helg. Den här helgen har nästan varit helt perfekt då vi hunnit med att både att umgås med vänner, ha kvalitetstid med familjen, hunnit göra lite nytta och även hunnit lata oss.

Idag kanske det har varit lite väl mycket "lata sig" för mig men jag älskar ju att bara vara hemma och inte göra något speciellt så jag har verkligen njutit av dagen. Jocke och barnen kan å andra sidan bli lite rastlösa men jag skickade iväg Jocke och Max på ett minigolfkalas på O´Learys, Smilla fick ringa efter en kompis och sen kunde jag bara "lata mig". Att bara gå runt och pyssla med blommorna, byta ut tomma värmeljus mot nya, plantera om en blomma, gå runt och puffa upp kuddar, fylla på tvålar och toapapper är som terapi för mig. För att inte tala om att sätta sig och bläddra i den där inredningstidningen som jag köpte för flera veckor sen men inte ens hunnit öppna...

I fredags hade jag ju tjejmiddag och i lördags hade vi familjedag med både film och restaurangbesök på Vapiano. Ikväll avslutades min slappardag med ett besök av min vän Catrine som kom förbi på en kaffe och vi fick chans att uppdatera oss om varandras liv. Nu sover barnen, läxorna är gjorda och jag och Jocke sitter i soffan och slötittar på tv:n. Perfekt avslut på helgen och bra uppladdning inför kommande vecka.

lördag 30 januari 2016

Mysig kväll med mitt inredningsteam

Igår kväll hade jag tjejerna i mitt inredningsteam här hemma och vi pratade lite om vårens kollektion och jag bjöd på lasagne till varmrätt och fruktsallad med glass till efterrätt. Jag gjorde lasagnen på Quornfärs och det blev jätte gott! Förutom lök, vitlök, krossade tomater, tomatpuré så har jag alltid riven morot i min lasagne för jag tycker att det blir saftigt och god smak. Sen kryddar jag med salt, peppar och massor av grillkrydda och chili så att det ska bli lite stuns i det hela. Sen är ju pricken över i:et såklart massor av vispgrädde ;-) Mums!
Jag brukar också hacka i champinjoner men det hade jag glömt att köpa den här gången.


Kvällen till ära så invigde jag även min nya fina Paisleymönstrade bordsduk från Chamois. Älskar kvalitén på den och det fina mönstret!


Gillar också mina salt/peppar behållare från Rosendahl.


Och designservetterna från Duni som jag fick på Formex:


Jag gjorde två lasagner, en med lite mer chili och en lite snällare som även barnen kunde äta.


Vi hade så himla trevligt och tiden bara rusade iväg men nu är vi verkligen taggade att köra igång!

torsdag 28 januari 2016

Vardagsträning

Den här dagen började med en hälsosam frukost på Renée Voltaires Pepstop. Medan vi åt frukosten så presenterade Leila Söderholm sin nya bok "vardagsträning".


Leila är faktiskt den enda träningsguru som kan få igång mig. Hon hjälpte mig att komma i form inför mitt bröllop för några år sen och nu måste jag erkänna att jag är lite peppad igen! Jag gillar att hon gör det så enkelt! Hämta bara en handduk, kökshandduk, scarves eller något annat tygstycke och börja göra enkla övningar med den! Se filmen för inspiration, det är jobbigare än man tror!


I hennes nya bok Vardagsträning ger hon oss massor av tips på vardagsträning som vi enkelt kan göra för att orka mer och må bättre på alla plan.
Vardagstränar du?

onsdag 27 januari 2016

Behöver du också en energiboost?

Idag jobbar jag hemma och sitter och planerar inför våren. Det är regnigt och slaskigt ute så det är skönt att slippa gå ut mer än till och från skolan med barnen. Nästan all snö är borta till barnen förtvivlan, så himla trist att inte snön kunde få vara kvar ett tag till. Det har varit så mysigt att sitta och titta ut på sjön här utanför och se folk åka skridskor, skidor och promenera på isen men nu tror jag ingen vågar sig ut på den is som är kvar.

Jag provade en ny smootihie idag men jag tyckte den blev lite väl söt, ska prova den igen imorgon med lite mindre av det söta.


Det är Urtekram som tipsat om receptet som man gör av deras ekologiska produkter. En smoothie som är en riktig energiboost.

1 ekologisk banan
2 msk ekologiskt jordnötssmör
1/2 tsk ekologiskt äkta vaniljpulver
2 dl ekologisk naturell yoghurt
1/2 dl ekologisk mjölk
2 tsk ekologisk agavesirap
1 tsk ekologisk chiafrön

Mixa ihop allt och häll upp i ett glas.

Nu kanske ni känner er tveksamma om denna smoothie verkligen är en hälsosam energiboost men Urtekrams jordnötssmör innehåller både goda fetter, kolhydrater och proteiner, fibrer, vitaminer och kalium. Urtekrams Agavesirap har en koncentrerad söt smak och det behövs inte tillsättas mycket för att få det sött. Chiafrön vet ni säkert att de är nyttiga med dess fibrer, proteiner och omega 3-fettsyror. Men imorgon ska jag testa utan sirapen så får jag se om den kanske inte känns lika söt.
Så nu är jag redo att jobba intensivt i några timmar till innan det är dags att hämta hem barnen.

Ett vitare leende på 5 dagar!!!

Vill du ha vitare tänder på 5 dagar? Då ska du spana in den första och enda tandkrämen i Sverige som avlägsnar missfärgningar både på tandens yta och på djupet! Max White Expert tandkräm från Colgate kan användas varje dag och den skyddar tänderna från karies, minskar plack och ger frisk andredräkt med en härlig smak av Cool Mint. Tandkrämen innehåller väteperoxid, en aktiv ingrediens som tandläkare använder vid tandblekning och du märker resultat redan efter 5 dagar! Efter 4-8 veckor har djupt liggande missfärgningar under tändernas emalj märkbart minskats!


Sen har även Colgate kommit med en 2-i-1 tandborste och penna med whitening-gel som också bleker dina tänder utan skenor och dyra tandläkarbesök! Kliniska försök dokumenterar att Max White Expert-tandborste och whitening pen ger upp till 3 nyanser vitare tänder vid daglig användning morgon och kväll i tre veckor. Tandborsten har speciellt polerande borst med gummitoppar som tar bort fläckar och missfärgningar på tändernas yta. Pennan applicerar en gele enkelt på tänderna vilket ger längre kontakt och större effekt. Pennan förvaras i tandborstens skaft så den alltid finns till hands och påminner dig om din dagliga rutin.

Självklart ska jag testa och utvärdera produkterna så jag återkommer om resultatet!

måndag 25 januari 2016

Middag hos vänner

I lördags var vi hembjudna till våra vänner Anna och Jimmy på middag och vi hade en super mysig kväll och Jimmy lagade en fantastisk middag till oss alla! De har flyttat till en ny lägenhet så det var roligt att få se även den och roligt att vi nu bor närmare varandra.


I söndags var vi bara hemma och fixade lite i lägenheten, jag hade tänkt städa men hann inte riktigt med det så det ska jag försöka hinna göra imorgon då det verkligen är dags känner jag!

Äntligen säljstart!

Igår var det säljstart för Zelected by houze nya vårkollektion! Det känns alltid så roligt och spännande i början av en kollektion att få höra responsen från både säljare och kunder. På fredag har jag bjudit hem mitt team på middag och då ska vi hjälpas åt att planera inför våren. Personligen så gillar jag verkligen hela katalogen och jag ser fram emot att börja sälja och få komma ut och prata om vårens stora trender. Om du vill boka in en visning eller göra en beställning så maila mig: annelie.niehoff@zbh.se eller lämna din mailadress i en kommentar så återkommer jag till dig. Om du bokar idag eller imorgon så får du 100 kr extra att handla för förutom den ordinarie rabatten som värdinnan alltid får. Det är även extra kampanjerbjudanden de här dagarna:

Teamledarträff med Zelected By Houze!

I fredags mötte jag upp mina kolleger på Zelected By Houze för att ha en kick off tillsammans med dem. Vi bodde alla på Elite Hotel, Marina Tower här i Stockholm och hade det helt underbart!


Det var så lyxigt att få bo ensam i ett stort härligt rum och jag lyxade till det lite extra genom att sova tvärs över sängen bara för att jag kunde ;-) Det var länge sen jag sov så bra kan jag säga, inga fötter eller armar i ansiktet.


Självklart startade dagen med lite bubbel i glasen ;-)


Vi hade det väldigt trevligt och åt både en god lunch och en god middag i hotellets restaurang.


Dagen efter åkte vi alla till Formex för att träffa våra leverantörer och gå en inköpsrunda för att spana in vad som höstens kollektion kan komma och innehålla.


Nu är Formex slut för den här gången men jag har fortfarande massa bilder kvar att visa er så håll koll både här i bloggen och på instagram om ni är nyfikna! Det kommer även ett inlägg om hur vårens kollektion hos Zbh ser ut!

fredag 22 januari 2016

Frosseri på Formex 2016

De senaste två dagarna har jag tillbringat på Formex! Jag har gått runt bland över 800 montrar och frossat i underbar inredning! Jag har flera hundra bilder som jag skulle vilja visa er men jag får nog dela upp det i flera inlägg. Här kommer i varje fall några bilder så länge, imorgon ska jag ha kick off med de andra teamledarna i företaget Zelected By Houze och det ser jag verkligen fram emot. Vi ska bo på hotell, äta gott och bekanta oss med nya kollektionen. Sen på lördag ska jag gå runt på Formex med dem och kanske hitta några godbitar till höstens kollektion?! Så det blir hela tre dagar för mig på denna mässa!

tisdag 19 januari 2016

DON´T FORGET TO DANCE

Precis som jag misstänkte så kom Smilla och Max över till vår säng även inatt och mellan 05.00-07.00 gav jag upp och gick och la mig i Smillas säng. På något vis är det just jag som alltid får ligga och balansera på kanten av sängen och ett tag låg jag till och hade ena foten på golvet som stöd! Ha ha... så ikväll mutade jag dem och sa att om de sover hela natten i sina sängar så får de en överraskning imorgon bitti... jag tror att de kommer att komma över ändå men om de inte gör det så får jag försöka hitta på någon överraskning imorgon bitti och jag tror det får bli lite varm choklad som de annars bara får på helgerna. Men nu väntar vi med spänning och ser hur det går.

I morse var jag inbjuden på pressfrukost till Mildh Press och de visade upp nya fina märken inom både skönhet och smycken. Vad sägs t.ex. om dessa vackra smycken som smyckesföretaget andeliusgribbe skapat?! Stilrena, nätta armband, halsband och örhängen med ideologiska budskap och tillverkade i kirurgiskt stål som pläterats i sterling silver och 24 k guld. Jag blev lite förälskad i ett guldarmband med budskapet Don´t Forget To Dance, så himla fint!


De presenterade även tre nya skönhetsmärken som jag verkligen ser fram emot att prova och jag återkommer med en recension och mer info om dem senare när jag fått lite mer info om dem och bilder.

Imorgon börjar Formex och jag är inbjuden till pressfrukosten kl. 8.30 så det blir en tidig morgon och en lång dag med mååånga steg men ser verkligen fram emot att få gå runt där och frossa i allt vackert!

måndag 18 januari 2016

Konstiga nätter och matkassar

Nu är vi inne på andra veckan efter lovet och det känns som att vi har kommit in i våra rutiner igen. Jag försöker att inte sitta uppe hela nätterna utan försöker komma i säng innan midnatt men jag som är nattuggla har ju lite svårt att gå och lägga mig. Varje natt vid 02.00 brukar Max komma in till oss och krypa upp i vår säng och klockan 04.00 kommer Smilla och efter det är det omöjligt att sova då det blir alldeles för trångt i sängen. Då borde jag direkt gå och lägga mig i någon av deras sängar istället men samtidigt är det varmt och mysigt så jag brukar ligga kvar och våndas i någon timme innan jag inser att jag är tvungen att byta säng. Så det blir inte optimala nätter tyvärr men av erfarenhet så vet jag att detta bara brukar pågå en kortare period och då oftast efter en ledighet som denna så förhoppningsvis sover de snart hela nätterna i deras egna sängar igen.

Det som har hjälpt oss att komma igång med vardagen är ju våra matkassar från Årstiderna. Älskar plinget på dörren på måndagar och man möts av överfulla matkassar med färska, ekologiska matvaror. Det är så himla lyxigt att fylla fruktskålar och grönsakslådor, skafferiet och kylskåpet och veta att man har veckans mat klar. Idag blev det Pulled Pork i wraps med salsa, klyftpotatis och slaw. Så himla gott och en stark konkurrensrätt till tacosen framöver visade det sig då till och med barnen tyckte att det var jätte gott! Istället för köttfärs har man pulled pork och sen kan man ha vilka tillbehör man vill men vi körde efter receptet och använde oss av morötter, spetskål, rödlök, chili och vitlökssås.


Imorgon bitti ska jag iväg på en pressfrukost och få kolla på lite nyheter inom skönhet och smycken. Det ser jag fram emot så jag måste gå och lägga mig nu så att jag får sova lite. Hörs imorgon igen, kram och god natt!

Vårdande och återuppbyggande anti-age-serie

Har du som jag, lite mer mogen hud där man börjar se rynkor och andra ålderstecken? Då kan jag tipsa om Apolivas nya anti-age serie! Förutom att krämerna är lätt att applicera på huden och ger en mild och behaglig doft så är förpackningarna ursnygga! Älskar den exklusiva looken som gör att man vill ha produkterna framme och inte gömma undan dem i något badrumsskåp! I serien ingår dagcreme, nattcreme, ögoncreme och ett oljebaserat serum. Detta är mina nya favoriter och det som är absolut bäst är att produkterna bara kostar mellan 159-199 kr och kommer att börja säljas på Apoteket i slutet av februari.

söndag 17 januari 2016

Helg!

En lugn och mysig helg! Jocke har jobbat hela helgen i studion för att hjälpa två kända band att spela in en skiva, Smilla har sovit hos en kompis så jag och Max har varit ensamma men igår var vi på fotbollsträning och på kvällen hade han två kompisar här så jag satt i soffan nästan hela kvällen och slappade! Idag är hans kompis Dante här och leker med honom och de är ju så stora nu och hänger mest på Max rum så jag får mycket egentid vilket är jätte skönt. Älskar ju att bara gå runt och "skrota" och flytta runt inredningssaker från en plats till en annan ;-)

Jag lovade precis pannkakor till lunch så snart ska jag sätta igång med det och sen ska jag ta med grabbarna ut på ett pulkarace tänkte jag. Det är minus 10 grader så vi får se hur länge vi kan vara ute innan vi börjar frysa.

fredag 15 januari 2016

Tillbaka till Eden

Gillar du porslin? Har du olika serviser till olika tillfällen? Eller har du bara en som du kör både till vardags och till finare middagar? Jag har rätt många olika och jag önskade att jag hade plats för fler för det är roligt med fint porslin! Sen jag började jobba med porslin så blir jag bara mer och mer intresserad och tycker att det är roligt när gamla designklassiker kommer tillbaka som te.x. Eden från Rörstrand. 

Sigrid Ritchers hett efterfrågade designklassiker, Eden, återuppstår nämligen som jubileumsutgåva.
Eden har ett mönster av ett kluvet äpple och hör till 1960-talets absoluta designklassiker. Materialet är i fältspatsporslin och återuppstår i sju delar och i en mer modern form. Finns i butik från april.