onsdag 30 november 2011

Junibacken

Ikväll är vi inbjudna till Glöggfest på Junibacken!

Det ska bli jätte mysigt!
Tyvärr kan inte Jocke följa för han jobbar (nähä?!) och jag är lite för feg för att gå själv med båda barnen så jag har bjudit med mig min Hudik-kompis Kristina och hennes dotter Vilma istället.

Det bjuder förutom på glögg också på svensk vinterbuffé, efterrätter och kaffe och de lovar uppträdanden och överraskningar för både stora och små.

Barnen ville knappt gå till dagis idag för de längtar så mycket :-)

Gåslever

Typiskt nog blev Jockes plan över en timme försenat så vi var så hungriga när han kom hem! Men som plåster på såren så hade han köpt med sig gåslever hem! MUMS!!!


Jag vet att man inte bör äta det för de säger att gässen plågas när de framställer detta men vi äter det inte ofta och det är ju SÅ sjukt gott ;-)

Champagnen vi provade igår var god, den får 3 starka stjärnor av mig :-)

tisdag 29 november 2011

Champagneprovning & 3 rätters middag

I bröllopspresent fick vi en champagneprovarlåda som vi blev väldigt glada för eftersom vi älskar champagne! Nu har jag precis lagt en flaska på kylning för ikväll är det sista kvällen som vi kan äta en familjemiddag tillsammans innan jul eftersom Jocke jobbar varje kväll.

Ikväll provar vi "Gonet" och återkommer vad vi tycker om den, det ska bli spännande!

Jag har även förberett en god 3 rätters middag och just nu står potatisgratängen i ugnen och sprider en god doft i lägenheten och köttet ligger i marinad. Till efterrätt blir det ostbricka med bl.a två av våra favoritostar, Taleggio och Gruyére. Mums!


Nu är det bara att vänta på att flyget ska anlända från London med Jocke, typiskt nog såg jag att det är 30 minuter försenat.... Ja, ja... den som väntar på något gott.... undrar om jag kan öppna och provsmaka lite champagne? Fast risken finns ju att flaskan är slut när Jocke kommer..... fast å andra sidan så tror jag inte han har räknat med champagne och har ingen koll på hur många flaskor som fanns i lådan... äh, jag tar ett glas, skål!!!

Jag vann!!!

Kommer ni ihåg att jag tävlade för ett tag sedan på bloggen Liniz´ om ett underställ från Joha till barnen? Jag vann och vi är så glada för det passar oss alldeles utmärkt nu när det börjar bli så kallt. Oftast är underställ i ull rätt trista men det här var jätte fint med stjärnor på så Smilla blev lycklig ägare till det!

Tack Lina som anordnade tävlingen!


måndag 28 november 2011

Att vara gift med en musiker

Jocke svischade förbi här hemma igår, lyckades se en skymt av honom innan han var borta igen... ja, så är det att bo tillsammans med en musiker runt jultid. Han spelar ju med i årets stora julgala som spelas i Örebro, Sandviken och i Globen här i Stockholm. Artister är Bl.a. Brolle, Jessica Andersson, Charlotte Perelli, Linda Bengtzing, Danny Saucedo, Nicke Borg, Loreen och Freja.



(Bilder lånade från Pressbilden.se)

På översta bilden till vänster kan ni faktiskt se Jocke när han står och spelar på sin keyboard bland artisterna. :-)


Men förutom det så är han ju också ute och spelar med Rhapsody in Rock, de var ju nyligen i Indien och nu ikväll spelar de på Royal Albert Hall i London med flera världsartister så det är mäktigt. Det är många musikers dröm att få stå på den scenen och spela.


Min önskelista

Nu när julen närmar sig så skickas önskelistor hit och dit och nu har fått några förfrågan om vad jag önskar mig. I vår familj älskar vi att ge varandra presenter och julklappar, även vi vuxna. Jag vet att i många familjer så byter de vuxna inte julklappar med varandra utan köper bara till barnen men vi har fortsatt med det men det beror nog mest på mamma, mig och syrran för vi är nog lite lika där som både gillar att ge och få klappar :-)

MEN det svåra varje gång är att komma på vad man önskar sig, när man är vuxen och behöver något så har man ofta möjligheten att köpa det själv om det inte är allt för dyrt. Men jag har funderat och funderat och här kommer min önskelista, både DYRA och mindre dyra julklappar :-)

Lägenhet i centrala Stockholm eller närförort (minst 110 kvm):


Sommarhus i Sunnanbäck:


Ny bil: 


Iphone 4:


 Resa till Maldiverna för hela familjen:



Båt:



One Piece dress:
Iittala "Artik" bestick:

Flytande tvål, Savon De Marseille:


YANKEE CANDLE:

Bourgie bordslampa:

Dammsugare:

Ny säng:


Ha ha.. vad det är roligt att skriva önskelista :-) Tiden bara springer iväg och nu är det dags att hämta barnen på dagis. Drömmer vidare senare ;-) Puss!


One in a million

Det har släppts en låt som heter One in a million där flera artister är med och sjunger till välgörenhet.  B.l.a. min vän Anna Sahlene är med men även Sarah Dawn Finer, Gladys Del Pilar, Glen Scott och Paris Renita sjunger på skivan.
Låten är lite som "We Are The World" där många artister sjunger en mening var på låten. Alla pengarna går till S:t Klara kyrkan i Stockholm som har massor av olika projekt som hjälper de som behöver det, b.l.a de hemlösa.

Här kan ni se videon och att även att Annas son Mika är med, Anna, hennes man Jimmy och Mika var gäster på vårt bröllop och även där var Mika med på scenen och sjöng och spelade så det börjas i tid ;-) Mika är så otroligt söt!!!

Klicka på denna länk för att se videon, Anna och Mika syns ca. 30 sekunder in i låten:
One in a million

söndag 27 november 2011

Julskyltning i Stockholm City

Igår åkte vi in till julmarknaden i Kungsträdgården och kollade lite. Det var jätte mysigt och vi träffade även tomten :-)



Sen köpte vi varsin Donuts, jag valde en med knäck och barnen en med linser. De var mycket goda :-)


Gick sen förbi NK:s skyltfönster och kollade på årets skyltning och den fick klart godkänt även i år av både barnen och oss vuxna!



Efter en lång promenad var det skönt att komma hem igen och värma sig med lite varm glögg och kolla på "Så mycket bättre" på tv:n.

1:a Advent

Önskar er alla en mysig 1:a Advent, vi har nu tänt första ljuset och äter en god frukost. Idag är hela familjen åter samlad + mormor. Jocke kom hem från Örebro från julgalan i natt.


Snart ska jag åka till Segeltorp på öppet hus där en tjej har julklappsparty och jag ska visa alla fina Living and Room grejer. Smilla ska till simskolan med Jocke och mormor och Max ska hitta på något eget bus.

Visst är denna adventsstjärna från Living and Room fin? Så skönt att man slipper dessa elkablar som ska dras utan istället tänder man bara ett värmeljus och sätter i. Mycket högre mysfaktor!


Vackra hus

Idag åkte jag och Smilla ut till Vaxholm och hälsade på familjen Stenmark. Vi blir lika avundsjuka varje gång vi kommer hem till någon som bor i ett stort fint hus och de har dessutom en underbar havstomt. Smilla och Iza lekte och hade jätte roligt i Izas rum och i bilen på vägen hem så började Smilla återigen fundera över varför hon inte har eget rum.... ja, frågan återkommer oftare och oftare så det är väl dags att börja leta lägenheter igen. Vi är alltid som mest trångbodd på vintrarna när alla bylsiga vinterkläder kommer upp från förrådet och vi spenderar ju mer tid inomhus också på vintern så då känns det verkligen att vi bor för litet.

fredag 25 november 2011

Crazy Christmas

Barnen blev överlyckliga när mormor kom och hämtade på dagis och ikväll har vi bara varit hemma och ätit god mat, druckit vin, ätit ostkrokar, bytt och strykit (mamma) gardiner, pyntat balkongen och klätt granen.

Barnens ögon verkligen tindrade när de klädde granen och de visste inga ord när jag visade dem det nya julgranspyntet som jag köpt.
(Klicka på bilderna för att se i större format).


Enligt trendrapporterna ska årets jul vara "crazy" och julgranar och ljusstakar får gärna vara i starka neonfärger. Jag slog till på cupcakes, discokulor, dinosaurier och tåg och barnen var överlyckliga!



På balkongen blev det ljusslinga, tallris och ljung.


Ja, jag är rätt nöjd och julstämningen har infunnit sig.......

Vi avslutade kvällen med att äta ostkrokar (som är barnens favorit fredagsmys) och kolla på Idol.

Mamma

Vilken tid det tar att städa! Men nu har jag fått upp ljusstakarna och stjärnorna i fönstren i varje fall så nu ska jag "bara" byta gardiner, pynta balkongen, byta kuddar i soffan, kamma skäggen på tomtarna och sen åka och handla lite röda ljus. Snart ska jag även åka in till centralen och möta upp mamma vid tåget, ska bli så skönt att hon kommer och ska vara här hela helgen! För då kan hon vara med barnen medan jag fortsätter att fixa här hemma. Det har blivit lite tradition att hon kommer till 1:a advent varje år och hjälper mig att adventsfixa och sen brukar vi även gå på julskyltning på stan.

Ikväll ska vi även klä granen (jag vet, lite tidigt men barnen längtar och vi kommer ju vara borta sen hela julen...) och dricka glögg. Ska spetsa mammas glögg lite extra och ställa henne vid strykbrädan så kan hon hjälpa mig att stryka lite gardiner för jag tycker att det är så tråkigt att stryka :-)

torsdag 24 november 2011

Badrummet - Check!

Det blev en grundlig städning av badrummet och jag blev precis klar, fast det har ju varit många pauser då jag lagat middag och nattat barnen också. När jag ändå höll på så bestämde jag mig för att städa badrumskåpen också och kasta allt gammalt smink och massa produkter som jag aldrig använder. Puh, det tog tid men nu är det rent, så skönt! 


Nu ska jag försöka göra klart i något fönster också...

Bland det äckligaste jag vet...

En av de värsta sakerna jag vet är att rensa avlopp och när det blir "stopp" så förstår man att det fastnat mycket skit i röret.... eftersom vi inte kan ha stopp tills på söndag när Jocke kommer hem så fick jag ta tag i det själv idag, fy fan säger jag! Det stinker och är så otroligt äckligt! Jag fick gå ifrån flera gånger fast jag hade sprayat munskyddet med god parfym ;-) Hur kan det hamna så mycket hår i ett handfat? Bläää

Började skura badrummet och sen fastnade jag vid avloppen så tyvärr har jag inte hunnit julfixa så mycket än och ska snart hämta barnen..... men förhoppningsvis kan jag fortsätta några timmar sen.

Gästbloggare

Idag är jag gästbloggare på min vän Linas blogg :-) Hon är flygvärdinna och reseexpert och skriver och tipsar om att resa med barn. Man får jätte många bra tips så gå in och kika!

Jag har precis varit nere i källaren och plockat upp 4 kartonger (!) med julpynt så nu ska jag leta fram mina favoriter och göra adventsmys här hemma :-) Jag tror att det är första gången jag gör det som det inte är en snöflinga i sikte utan istället spöregn utanför fönstret! Enligt vädret så känns det som det är oktober och inte slutet på november! Tycker så synd om barnen som är på utflykt i skogen idag när det regnar, de har sett fram emot detta och i morse gjorde vi mackor och ljummen choklad som de skulle ha med sig i skogen. När jag lämnade dem klockan nio på dagis så var t.o.m. solen framme men en halvtimme senare öppnade sig himlen och regnet vräker nu ner.

onsdag 23 november 2011

Personlig almanacka

Tjohoo, full fart med 5 barn i lägenheten :-) Men vi har haft en trevlig kväll, barnen har lekt bra och vi har ätit massor av våfflor :-)


Vi fick in lite adventsstämning också genom att jag bjöd på lite Havtornsglögg till fördrink och jag fick en fin Hyacint av Åsa och Catrine.


Jag fick även min almanacka idag som jag beställt. Har haft samma sort i flera år och är supernöjd, det är en personlig almanacka som man kan designa helt själv genom att välja färg, text och hur veckobladen ska se ut. Man lägger in födelsedagar och andra "viktiga" dagar första gången sen följer de med varje år och man kan lätt lägga in nya dagar om man vill. Kan verkligen rekommendera denna! Du kan beställa en HÄR om du vill!



Jocke är i Örebro fram till söndag så jag är ensam med barnen så nu är det dags att gå och lägga mig om jag ska orka upp imorgon bitti med mina morgonpigga barn. Natti Natti!

Våffelfest

Fy vilket trist väder det är!!! Jag har verkligen längtat efter att sätta upp lite adventsljus i fönstren man har inte hunnit och idag hinner jag inte heller men imorgon, då jäklar ska det upp ;-)

Igår efter dagis tog vi pendeln in till söder jag och barnen för att hälsa på Malin och hennes son Joel. De bjöd på glass och kladdkaka och sen när vi skulle åka hem så fick Max två stora kassar med urväxta kläder från Joel, så himla snällt!!!

Ska strax iväg till Solna Centrum och äta lunch med min kompis Kina och även passa på att handla lite mat till i eftermiddag då mina vänner Catrine och Åsa kommer hit med sina barn Natalie, Elton och Morris. Jag har lovat att bjuda på en enklare middag eftersom de kommer direkt efter dagis och vad är enkelt och som barn älskar? Jo, våfflor!!! Så vi ska ha lite våffelfest här har jag bestämt :-) Ska nog lyxa till det och köpa lite glass och färska bär också :-)

Stor och Liten

Som jag skrev om tidigare så var även leksaksbutiken Stor och Liten på bloggeventet på Café Opera. Stor och Liten är lite nostalgi tycker jag och jag har verkligen saknat dem på marknaden!


 

Men de har inte öppnat någon butik utan kommer bara att sälja på nätet och de har tagit med sig det bästa från det gamla Stor&Liten och erbjuder en prisvärd, snabb och pålitlig näthandel med ett stort utbud av kvalitativa leksaker. Man kan även gå in och fylla i en önskelista på grejer som man önskar sig och precis det har Smilla och Max gjort :-) Så ni kan gå in här och kika på deras önskelista:

SMILLA & MAX ÖNSKELISTA
Just nu verkar inte önskelistan funka.... hmm, jag undersöker och återkommer :-)

Just nu har de även en tävling där man kan vinna lego för 10 000 kr!!! Det skulle verkligen inte vara fel eftersom både Smilla och Max är inne i en legoperiod just nu. KLICKA HÄR för att tävla du med!

tisdag 22 november 2011

Oii Design

När jag var på bloggeventet på Café Opera så kom jag i kontakt med ett företag som heter Oii som säljer unika barnkläder på nätet för barn mellan 0-6 år. De samarbetar både med nyetablerade och etablerade designers. De har en lättöverskådlig sida som är enkel att förstå och man har alltid fri frakt inom Sverige! I vår goodiebag låg dessutom en rabattkupong på 50 kr att handla för så det blir perfekt att handla julklappar till barnen som alltid tycks behöva kläder.

På Smillas önskelista står det högt upp att hon önskar sig kjolar/klänningar som "snurrar" och jag vet att hon skulle bli överlycklig över denna fina klänning från How to kiss a frog:




och kolla in den här från Geggamoja, den skulle hon nog också gilla även fast den inte "snurrar", den ser jätte skön och mysig ut!

Max skulle nog gilla den här, visst är den cool?


Han gillar ju coola jeans också:


Ja, alltså det finns hur mycket fint som helst, gå in och kika HÄR! Det som är mest kris här hemma just nu är varma vantar så det får bli vårt första köp :-) Lovar att återkomma med en recension!


måndag 21 november 2011

Buzzador

Nu är det dags att Buzza igen :-) Jag fick ett paket på posten innehållande tuber av Locobase Repair, en specialkräm för mycket torr hud. Jag har väldigt torra och nariga armbågar och knän så de får bli mina testobjekt :-) Ser även att man kan ha det som läppbalsam så jag ska prova det också nu när läpparna ofta blir torra pga kylan. Jag återkommer senare med resultat :-)




Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Det är jätte roligt och om du också vill bli en buzzador,  klicka här  så blir du värvad av mig, jag har användarnamn ”ape” hos Buzzador.

Min drömbil!

Nu vet jag vad jag önskar mig i julklapp ;-) Den här bilen!

Bilen är resultatet av ett intensivt kreativt samarbete mellan Fiat och Gucci. Ett gemensamt projekt där det italienska designermärket förhöjer de karatäristiska egenskaperna hos den ikoniska Fiat 500. På grund av det representerar "500 by Gucci" den perfekta blandningen av två olika stilar. Var och en har inom sitt speciella område gjort italiensk stil berömd och inflytelserik över hela världen, med konstant fokus på detaljer och den kontinuerliga jakten på kvalitetsmaterial i en enkel men raffinerad anda. Kostar bara lite över 200 000 kr.... som hittat :-) MEN DEN ÄR BÅDE COOL OCH SNYGG, eller hur?!