torsdag 30 maj 2013

Mjukglasskalas

Har haft en mysig lunch på Miele tillsammans med Anna, skriver om den sen för nu ska jag iväg till dagis och hämta barnen och sen ska de få följa med mig in till stan på Mjukglasskalas med Arla! Tror det kommer bli en höjdare :-) De älskar när de får följa med mamma på roliga jobb!


Jag ser också fram emot att få prova Arlas nya mjukglass för hemmabruk, om den är god så kommer den bli en klar "gäst" här hemma i sommar!

Backstage Pass

Inatt satt jag och gjorde kalasinbjudningar till klockan 03.00!!! Så gissa om jag var trött i morse när det var dags att gå upp klockan 07.00? Men nu är de gjorda och jag får skylla mig själv då jag alltid ska vara så komplicerad och inte nöja mig med att bara gå och köpa några kort att dela ut.

Men det är ju så kul att pyssla!!! Älskar det och skulle kunna pyssla varje dag :-)
Smilla har beställt ett VIP-party när hon fyller 6 år, "Bli stjärna för en dag" där alla ska få testa att stå på scenen och sjunga och vara "artist". Mycket jobb blir det för Jocke att fixa fram mikrofoner, högtalare och dylikt men nu är "Backstage passen" färdiga i varje fall :-)


Nu ska jag iväg och möta upp Anna för hon har bjudit med mig till ett roligt event :-)
Vi hörs sen!

tisdag 28 maj 2013

Laila Bagge - Kom i form på 30 dagar

Ännu ett steg närmare min "börja träna zon" kom jag när jag fick hem denna fina bok:

Laila Bagge - kom i form på 30 dagar.
När jag beställde den tänkte jag att så fort jag får hem den så ska jag börja.... men jag har inte börjat än.... men sen tänkte jag att det är inte förrän i juli man behöver visa sig vid badstranden i bikini så om jag börjar den 1 juni så är jag precis "i form" lagom till bikinisäsongen den 1 juli.... Men 1 juni är ju om 3 dagar..... hjälp... :-)

Boken fastnade i mitt intresse när jag såg den här bilden:


Vá?! Hur modigt är det inte att lägga ut en sån bild på sig själv? Jag tänkte att om hon kan så kan jag....

Laila Bagge ville hitta tillbaka till kroppen hon hade innan hon blev gravid. Hon började träna med blicken stadigt fäst på vågen, men insåg snabbt att det handlade om så mycket mer än vikt: ork, styrka, friskhet och pigghet.
Kom i form på 30 dagar innehåller hennes handfasta tips, baserade på egna erfarenheter.

Boken är både en praktisk träningsbok och en nyttig kokbok med fräscha recept av Lailas man Niclas Wahlgren, som har en bakgrund som kock.

Den passar alla som kämpar med att få in träning och goda matvanor i sin vardag. Träningen är uppdelad i tre olika nivåer, så att vem som helst oavsett form kan kasta sig rakt in i det enkla och tydliga 30-dagarsprogrammet som innehåller träningsinstruktioner och middags- och lunchförslag för varje dag. Laila tipsar dessutom om fyra läckra syndarmåltider, eftersom den som kämpar också är värd en rejäl belöning. Under sin resa har Laila samlat på sig ovärderlig kunskap om träning och kost och med sin bok vill hon peppa andra att hitta vägen till ett friskare och starkare liv.

Jag gillar recepten mycket och kommer absolut att prova flera av dem, laxspett med wasabidipp låter hur gott som helst och det blir det nog här hemma i helgen!

Portioner: 4


Spett 8 hg Laxfilé
3 msk
Fisksås - Asiatisk
1 msk
Ingefära Färsk
0.5 st
Spansk Peppar Röd
2 st
Röd Paprika
8 st
Citrongräs Färskt
2 msk
Sesamfrö

Wasabidipp:

2.5 dl Kesella
1 msk
Wasabi
1 st
Lime



3 dl Ris
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär laxen i ca 2 × 2 centimeter stora kuber. Låt laxen marinera i fisksås, finriven ingefära och finhackad chili i ca 10 minuter.
3. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar (ca 2 × 2 centimeter).
4. Trä upp lax och paprika på citrongräs och rulla spetten i sesamfrö.
5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grilla i mitten av ugnen ca 10 minuter tills laxen är färdigstekt.

Wasabidipp
Blanda kesella, wasabi och pressad lime (1 matsked).
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt även mer limesaft om det skulle behövas.
 
Visst låter det gott?

Du kan beställa boken HÄR!

Frukostevent med Röhnisch

Igår hade min bloggvän Lina ordnat ett resinspirerande frukostmingel på Röhnisch Brand Store, hon berättade om hur trendigt det blivit med träningsresor. Efteråt fick vi mingla i butiken och handla till 20% rabatt!


Självklart fick vi även en fin goodiebag!


Goodiebagen innehöll trosor och nagellack från Röhnisch, solskyddskräm, ansiktspeeling och ansiktskräm från Cliniderm, solskydd från La Roche-Posay, duschcreme från Sebamed, tamponger från Reddville och en ny god bar från Getraw.

Tack Lina och Röhnisch för att jag fick komma!

Áhkká - Färgstarkt, funktionellt och prisvärt!

Jag vet att sommaren knappt har börjat och att vintern känns avlägsen men jag kommer ändå att skriva lite om vinterkläder nu :-) Jag var nämligen på en pressfrukost och träffade designern Hanna Linderberg som har tagit fram den underbara färgstarka kollektionen Áhkká. Áhkká finns att köpa bl.a. hos Ellos och de har verkligen prisvärda och snygga funktionskläder!


Teamet bakom Áhkká har mer än 10 års erfarenhet av att utveckla och ta fram praktiska och tekniska utomhuskläder anpassade för vårt karga, nordiska klimat. Áhkká produkterna testas noga för att garantera att de såväl andas som är vatten- och vindtäta. I den nya kollektionen finns även produktnyheter i form av Parkas med bomullskänsla och fullfunktion för endast 1 799 kr!


Jag kommer absolut att klä familjen i Áhkká till vintern eftersom de har kläder till hela familjen och redan nu ska jag försöka komma över en snygg regnparkas som jag kan glänsa i regniga dagar :-)

måndag 27 maj 2013

Enkel makeover!

Nu när sommaren är här tycker jag att en viktig sak är att ha nyputsade fönster! Man blir inte lika glad av solens strålar när de också visar upp vilka skitiga fönster man har! Så plocka bort allt du har i fönstren, putsa rutorna, torka av fönsterblecken och byt gärna ut blomkrukorna mot en ljusare färg om du har mörka krukor. In med det ljusa så blir du mycket piggare och gladare! Passa gärna på och köp nya krukväxter också, gärna några som blommar!

En annan enkel makeover är att byta ut kuddarna i soffan, bort med de som ni haft hela hösten och vintern och in med en rolig färg, våga förnya och som sagt våga färg! Plocka även bort de varma plädarna som har legat där hela vintern, släng ut dem i trädgården/balkongen istället och använd dem där vid kalla sommarkvällar. Kuddarna ni ser i min soffa kan köpas hos Desenio. Kika in i deras webbshop för där finns många fina kuddfodral till mycket bra priser!


Vi svenskar har många ljusstakar och lanternor i våra hem och även där är det enkelt att byta ut ljusen till någon rolig färg! Här hemma kör jag på mycket rosa och havsblåa ljus.


Om du vill förnya lite mer i hemmet så säljer även Desenio läckra tavlor, finns i canvas och till hösten kommer det även finnas snygga oljemålningar. Jag gillar tavlor som har många olika färger så man lätt byta färg på kuddar, gardiner och plädar, den här tavlan från Desenio har färgerna turkos, blå, gul, röd, orange, brun och lila så väldigt lätt att göra en enkel makeover! Den vill jag ha :-)


Jag har också alltid velat ha en väldskarta där man kan sätta nålar där man varit, vilken tur att det idag är exakt 2 månader kvar till min födelsedag ;-)

Lyxigt event tillsammans med Alexandre Bonnet

Bienvenue á Bonnet bonbon! Så stod det på min inbjudan när jag förra veckan var inbjuden till ett väldigt lyxigt och vackert event som Pretto PR fixat tillsammans med Champagnehuset Alexandre Bonnet och kocklandslagets chefkonditor Daniel Roos. De bjöd in oss till en fin våning på Strandvägen i Stockholm och gav oss en eftermiddag fylld av bubbel och patisserier som andades haute couture. Bakelser som var inspirerade av franska modeskapare som t.ex. Chanel, Jean-Paul Gaultier, Hermés och Sonia Rykiel. Alla bakelserna innehöll Alexandre Bonnet champagnen och var hur vackra och goda som helst och jag önskade att jag hade kunnat få i mig fler :-) Till bakelserna fick vi avnjuta Alexandre Bonnet Perle Rosé (747101) och Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut (755501).


Med oss hem fick vi även en flaska champagne som jag ska njuta av någon varm sommardag :-)


Även Naglar på FRIDAS fantastiska nagelterapeuter fanns på plats och gav oss alla manikyr, så lyxigt och välbehövligt och jag kan nu glänsa med fina korallröda naglar :-)

Härliga mammas dag!

-Grattis på mammas dag!
Så blev jag väckt igår av mina barn tillsammans med pussar, kramar, blommor, teckningar och frukost på sängen. Dessutom fick jag sovmorgon till klockan 09.00! Fast Jocke kommit hem 04.30 på natten så tog han med barnen klockan 08.00 och köpte blommor och frukost till mig, det kallar jag kärlek :-)


Fick en fin teckning av Smilla, ser ni att det är hon och jag på teckningen?

söndag 26 maj 2013

Att vara med på scenen

Eftersom jag skulle på Loppi eventet igår så fick barnen följa med Jocke ut till Orminge där han skulle spela med Flygande Mattan. Barnen är vana att få vara med Jocke på scenen och ofta brukar de sitta på scenkanten och titta på när han spelar. Igår skulle spelningen börja klockan 13.00 och jag lovade att jag skulle försöka vara där tills dess ifall barnen inte ville sitta stilla under showen. Men redan 12.30 insåg jag att jag inte skulle hinna utan kom dit klockan 13.30 och då hittade jag ett publikhav nedanför scenen och på scenkanten sitter Smilla fint medan Max står bredvid Jocke och försöker hjälpa honom att spela :-) Ha ha... jag såg lite panik i Jockes ögon så tyvärr hann jag inte fota någon fin bild på dem utan direkt försöka smyga mig upp på scenen och försöka locka ner Max :-) Som tur var så var ju detta en familjeföreställning så de flesta tyckte bara att det var gulligt att Smilla och Max var med där på scenen och när barnen såg att jag kommit så ville de som tur var hellre stå med mig nedanför scenen och dansa.

 
 

Autograf av "Super Snälla Silver Sara" är ju ett måste och på armen är coolast :-)


Efter showen mötte vi upp min kompis Vera och hennes barn Olivia och Isac. Vi åkte karuseller och gick runt och tittade på alla festligheter.

 

En härlig dag med strålande sol och glada barn!

Loppievent på Rica Hotels

Jaha, ännu en kväll som "musikeränka", barnen sover och jag dricker ett glas vin och äter godis.... bara sport på tv:n så jag har tråkigt... har varit uppe sen 06.00 i morse så jag borde gå och sova men på något vis så känns det trist att gå och lägga sig "tidigt" när det är lördag.

Idag har vi haft en fullspäckad dag, först var jag på ett Loppi Event på Rica hotel Stockholm inne vid Hötorget. Eventet hette "Active and Fun" och det bjöds både på kostråd och träningstips. Konfrencier var bästa Leila Söderholm som verkligen är ett energiknippe och förebild för många. Hon var faktiskt den som hjälpte mig att gå ner 5 kg inför mitt bröllop och om någon skulle kunna inspirera mig igen så är det faktiskt hon!
Det finns inget som heter "jag har inte tid" eller "jag har inte råd" när det gäller träning, hon visade oss ett 7 minuters pass där vi hann bli rejält svettiga utan några andra redskap än en handduk! Så alla har tid och råd att träna!


Vi fick även köra lite Zumba och fick ännu fler träningstips, även Viktväktarna var där för att försöka inspirera oss att tänka på vad vi äter eller framför allt, hur vi äter. De som ville fick även en 3 månaders gratis "kurs" från Viktväktarna just för att komma igång.

Det bjöds på nyttiga wraps och energishots och när vi gick hem så fick vi en tung välfylld goodiebag!


Blev extra glad över boken "barnens bästa fest" som är skriven av Anna Lind Lewin. Ännu en bok där allt är skrivet så att barnen lättare kan förstå och kunna vara med och laga mat. Boken rekommenderas från 6 år så det blir en perfekt 6 års present till Smilla!


Viktväktarna hade sponsrat en del till Goodibagen, bl.a. fick vi en brödmix och Chocolate Crisps. Chokladen tog snabbt slut ikväll, t.o.m. barnen gillade dem så de kommer vi säkert köpa mer av!


Vi fick gratis frukost både till McDonalds och till Rica Hotels eget "Grand Café Klara" som serverar frukost hela dagen! De har även gratis internet så ett perfekt stället att slinka in på när man är inne i city!

Fler sponsorer var Löfbergs kaffe, Coop, Reztart, Semper, Amelia, Sebamed och Valio.

 

Även Alfons var där och berättade att han ville ha "kompisar" till sitt Alfonshotell i Älvsjö, det har jag skrivit om tidigare HÄR kika in igen och få tips om vad man kan hitta på med familjen.


Tack Rica Hotels och framför allt Loppi för att ni är så proffsiga och för att jag får komma på era events!!!

(Oj, där gick det en timme med att få ihop det här inlägget, det tar tid att få till rätt länkar till sponsorer så nu ska jag gå och lägga mig, god natt!)

fredag 24 maj 2013

Att något så vackert kan vara så förädiskt

3 nätter varje månad ligger jag sömnlös tack vare denna vackra himlakropp, otroligt hur något så vackert kan förstöra sömnen så mycket. Men å andra sidan så kan den lyfta hav så att få igång mina energier borde inte vara svårt för den.


Jocke är ute på spelning ikväll och ramlar väl in runt 04.00, vi får se om jag lyckats somna då eller om jag fortfarande ligger vaken. Hoppas verkligen att oroligheterna här i Stockholm inte blir värre än det varit de sista dagarna men det spås ju att fullmånen även har påverkan på brottslingar och att detta kommer vara den värsta natten med både dödsskjutningar och bomber :-( Hoppas inte att det stämmer!!!

Nu ska jag dricka upp mitt vin, hoppa ur One Piecen och lägga mig i sängen och läsa bloggar på Ipaden.
God natt alla vampyrer där ute!

God morgon!

Här är vi uppe tidigt denna disiga fredagsmorgon. Jag ska iväg på ytterligare en pressfrukost, Smilla ska till Hagaparken med dagis idag så det behövs stekas pannkakor till lunchpicknick.


Men ikväll ska vi äta gott och mysa och ladda för en späckad helg! Det är jobb, kalas, simskola och andra aktiviteter inbokat i helgen. Plus att det är morsdag på söndag.... undrar om familjen kommer ihåg det?!
;-) Önskar er alla en härlig fredag!!!

torsdag 23 maj 2013

Knivbrev® – Dina knivar som nya på 48 timmar

Hur noga är ni med era knivar? Slipar ni dem själva, typ inte alls eller lämnar ni in dem till "proffs"?
Vi brukar lämna in dem till "proffs" men nu var det väldigt länge sen och den senaste tiden har vi stått och svurit över att knivarna är värdelösa men ändå har vi inte orkat göra något åt dem :-/
Tills förra veckan då jag "ramlade över" företaget Knivbrev.se, varför har ingen kommit på detta tidigare? Hur smart och enkelt som helst! Man går in på Knivbrev.se och beställer hem ett Knivbrev. I Knivbrevet lägger man sen alla sina knivar som behöver slipas, klistrar igen och lägger på postlådan. Efter två dagar får man tillbaka dem och de är då som nya!

Vi blev i varje fall väldigt nöjda och kommer absolut att använda oss av dem fler gånger. Gå in och gilla deras Facebook sida så hittar ni även en länk där ni får 25% rabatt just nu!


Det blir ju även mycket roligare att laga mat med vassa knivar i köket plus att allt då även går snabbare!
Tack Knivbrev.se!!!

onsdag 22 maj 2013

Familjen Teletubbies

Jag behöver nya skor! Behöver både snygga Ballerina skor och sen några tuffare festskor med klack. Jag älskar mina Converse men man kan ju inte gå runt i dem hela tiden :-)

Vi tjejer kör med röda Converse och killarna med bruna och blå. Hela familjen gillar Converse :-)


En annan sak som hela familjen älskar är One Piece! Vi går runt alla 4 här hemma och ser ut som teletubbisar :-) Men min är så varm och Max och Smilla håller på att växa ur sina så det är dags att uppdatera garderoben. Jag tjuvstartade idag med att köpa en sommar One Piece som har korta ben och armar, superskön! Den kommer jag hänga i hela sommaren :-)

Jag skulle lätt kunna spendera hur mycket pengar som helst inne i deras affär på Grev Turegatan här i Stockholm! Man kanske ska önska sig något i Morsdags present? ;-)

Inbjudan till Sveriges Ambassad i Peking!

Inte varje dag man får en personlig inbjudan till Sveriges ambassad i Peking! De vill så gärna att jag kommer så de betalar min flygbiljett och hotell för en vecka :-) Tjohoo vad jag ska shoppa!!!

Köp frimärken som räddar barn!

Varje år ger posten ut ett välgörenhetsfrimärke, för varje sålt frimärke går en krona till välgörenhet. Och i år går de pengarna till SOS Barnbyar. SOS Barnbyar arbetar på olika sätt med att ge utsatta barn en trygg och kärleksfull uppväxt. Många barn saknar en trygg famn och en hand att hålla i. Och genom SOS Barnbyar arbetar ca 8 000 barnbymammor som har mellan 4 till 10 barn i sin familj. Barnbymammor som tar sig an rollen som mamma för barn som tidigare blivit illa behandlade och kanske också blivit övergivna eller föräldralösa på annat sätt. Alla barnbymammor går en utbildning under 6 månader innan de flyttar in med barnen. Där får barnen hem, syskon, trygghet och en säng att sova i. Runt omkring finns även personal som stöttar barnen i utbildning och genom omsorg.

När du köper ett välgörenhetsfrimärke på Posten så hjälper du barnbymammorna och deras barn runt om i världen så tänk på det nästa gång du behöver köpa frimärken!

tisdag 21 maj 2013

Åhlens pressvisning hösten 2013

Förra veckan var jag även inbjuden till Åhlens pressvisning för hösten 2013. Åhlens är också ett märke som bara växer och växer när det gäller kvalité och design tycker jag!


Så mycket fint både när det gäller mode och inredning!


Åhlens hem kryddar i höst den skandinaviska, ljusa, avskalade stilen med asiatiska, nordafrikanska och mexikanska influenser. Här blandas nya digitala tekniker med uråldriga hantverkstraditioner vilket skapar personliga hem som blandar nytt och gammalt och berättar sin egen historia.


Åhlens mode är i höst inspirerat av den dramatiska och melankoliska romantiken. Färgpaletten är dov och kontrasterna mellan olika strukturer skapar en spännande dynamik.


I goodiebagen låg strumpbyxor från Legnology, ett nytt företag som satsar på strumpbyxor och leggings som är funktionella, snygga och med fokus på hållbar kvalitet och god passform för ökat kvinnligt välbefinnande. Ska bli spännande att prova dem! Där fanns även ett fint kuddfodral, hudkräm, läppglans och lite annat.

Vänner, ridning och gos!

Det är så mysigt att bli bjuden på middag hem till vänner och i fredags var vi bjudna hem till Hasse, Sarah och Ruth. Det blev först tacos och i efterrätt glass, jordgubbar och hembakta cupcakes.


Barnen satt vid eget bord ute på balkongen och hade mysigt :-)

Sen i söndags var vi till Björklundshage 4H gård där vi grillade korv, gosade med lamm, fick ansiktsmålning, red ponny och lekte på lekplatsen. En jätte mysig familjedag!