torsdag 31 mars 2016

Tyrolerfest!

Nu har vi mellanlandat i Hälsingland hos mina föräldrar, det blev att vi åkte hemåt först idag eftersom vi blev bjudna på Tyrolerafton igår kväll. Det var fjärde gången vi var på denna populära Tyrolerfest med bandet Hellre än bra men första gången för Shirley, Daniel och Vilja så det var roligt att vara där med dem och få en sista trevlig kväll tillsammans.


Vi åkte ifrån Bydalen vid 11 idag och så skönt att vi kunde mellanlanda i Hudik igen så att det inte blir så lång resa. Imorgon ska vi hjälpa syrran och hennes man att flytta till deras nybyggda hus och vi får se om vi hinner fixa lite i stugan också.

Tips att få dina barn att vilja borsta tänderna!

Nu senast när vi var hos tandläkaren så sa vår tandläkare till oss att på morgonen kan barnen själva få borsta sina tänder men att vi vuxna hjälper till på kvällen så att det blir extra noga borstat då. Våra barn har aldrig haft problem med tandborstningen utan vi har lyckats få rutin på det och de vet att efter frukost går man in och borstar tänderna och sen innan man går och lägger sig. Extra smidigt har det gått sen de fick egna eltandborstar och vi har börjat använda appen "Magic Timer".

Oral-B har lanserat en eltandborste med barnens disneyfavoriter från filmen Frost och nu kan man koppla tandborstningen till Oral-Bs Disney Magic Timer App. Ett tips till alla er som tycker att tandborstningen är en kamp och studier har visat att 90 procent av de barn som borstar med eltandborste och använder appen borstar sina tänder längre och når därmed de två minuter som rekommenderas av tandläkare. Den uppladdningsbara tandborsten är lämplig för alla barn över 3 år.


Disney Magic Timer Appen laddar du hem gratis från App Store eller Google Play och med hjälp av animerade Disneyfavoriter hjälper appen till att underhålla barnen under tandborstningen. Den uppmuntrar även barnen att kontinuerligt borsta sina tänder och de får låsa upp olika pris när de når sina mål. Genom att borsta tänderna två gånger per dag och i 2 minuter varje gång så får barnen klistermärken som de kan sätta in i sitt egna album direkt i appen.

onsdag 30 mars 2016

Lejonvakten ryter igen!

Lördag den 9 april så kan ni se Lejonvakten ryter igen på Disney Junior klockan 9.00.
Lejonvakten är fortsättningen på filmen Lejonkungen som nog de flesta gillar tror jag, både barn och vuxna. Lejonvakten handlar om lejonet Kion, son till Simba och Nala och lillebror till Kiara, när han tar sig an ledarrollen i Lejonvakten, vars uppdrag är att upprätthålla ordning i Lejonriket. Självklart är även favoriterna Mufasa, Timon, Pumbaa, Rafiki, Zazu och Kiara med.

Vi fick se Lejonvakten på bio när Wonderland Event bjöd in till premiärvisning och vi gillade verkligen filmen så här är det nu nedräkning till nästa lördag.


#lejonvaktenryterigen  #disneyjunior #wonderlandevent

Vi pratar inredning, spöken och stjärtlappar

Idag syntes det på mailen att det är vardag igen och många är tillbaka till sina jobb. Så hela förmiddagen så satt jag och jobbade här i stugan, svarade på mail, reggade beställningar och bloggade medan barnen och Jocke var ute i backen och åkte.

Sen kom Shirley och Vilja förbi och medan tjejerna lekte så satt vi mammor och snackade inredning och spöken och drack både vin och kaffe/minttu. Sen blev det en liten paus för middag på varsitt håll innan det var dags att sammanstråla igen och då gick vi upp till dem för att krama ur det sista i mitt vinägg och dricka lite mer kaffe/minttu. Alltså, jag vet inte om det är så gott egentligen att dricka kaffe med minttu men det blev så idag istället för oboy/minttu som egentligen är min favorit och som blivit ett "måste" när jag är i fjällen. Jocke och Daniel kollade fotbollen och barnen gjorde olika shower för oss där de turades om att dansa och sjunga och de hade även självaste Shirley Clamp som gästartist :-) Så himla söta och duktiga!


När vi skulle hem mitt i natten så skulle vi vara smarta och ta varsin stjärtlapp nedför skidbacken så att vi skulle komma hem snabbt och smidigt. Vi hade självklart hjälmar men shit vad det gick fort!!! Som mamma blir man livrädd när man ser att barnen sticker iväg nedför backen men de skrattade så att de kiknade så det var bara att hoppa på denna stjärtlapp, sätta Michael Kors väskan i knät och sen bara släppa taget och typ blunda.... swish (!!!) så otroligt fort det gick men det var så sjukt kul så jag skrattade så att jag nästan kissade på mig och barnen tjatade om att få göra om det igen och igen men nej, nu var det dags att gå in och sova för att inte helt vända på dygnet och jag kan lova att det inte tog många minuter innan de båda sov när de lagt sig i sina sängar.

Imorgon är det vädret som bestämmer hur vi ska göra med vår hemresa, om det är bra väder och bra backar så stannar vi nog till torsdag som beräknat men om backarna blir isiga (som det finns en risk att de kommer att bli) så åker vi nog hemåt redan imorgon eftermiddag. Vi får helt enkelt se imorgon.
Kram och god natt!

tisdag 29 mars 2016

När påskägget innehåller böcker

Förutom godis så fick även våra barn böcker i sina påskägg vilket var väldigt uppskattat då de gillar att läsa.


För ett tag sen var jag på bokfrukost på Rabén och Sjögren och då var några författare där och pratade om sin böcker och det var bl.a. Fabians Fest som är en bilderbok som passar barn mellan 3-6 år. Max och Smilla är ju 6 och 8 år men de tyckte att boken var underhållande och perfekt också att kunna läsa igenom själva då det var lättläst text. Fabians Fest handlar om en färgsprakande fest i fantasins värld där det finns en tårta lika stor som ett torg, klubbor växer i träden och i stan tar man sig fram på elefanter istället för bilar.


Den andra boken "I kungens spår" ser Smilla fram emot att börja läsa då den känns spännande och lite "vuxen". Boken rekommenderas från 9 år och hon fyller ju det i juni. Den handlar om tidsresenären Fanny Falk som är en helt vanlig femteklassare förutom att hon kan resa i tiden. Hon är medlem i en hemlig organisation som bevakar universum och Fanny är en av dem som rycker ut när något är på väg att gå snett. Låter ju hur spännande som helst!

Ikea lanserar nytt sängsortiment

Ikeas nya sängsortiment har ny design, högre komfort och bättre avlastning för att fler ska kunna sova bättre. Eftersom en människa sover i genomsnitt en tredjedel av sitt liv så är det ju väldigt viktigt att man väljer en säng som passar en själv! Ni som hängt med mig här på bloggen vet ju att vi nyligen köpte en ny säng och vi tänkte att vi skulle lägga ner lite extra pengar bara för att få en bättre säng men då vi inte fick den minsta hjälp i butiken med vilken säng som passar just oss så valde vi helt fel säng och jag har aldrig sovit så dåligt som nu!!! Så det är verkligen jätte viktigt att man får hjälp i butiken av en sängexpert.

Ikeas sängexperter är specialutbildade inom sovergonomi och har blivit certificerade av Svenska Naprapatförbundet. Med sin spetskompetens kan de avgöra vilken madrass som ger bäst stöd och komfort utifrån kundens enskilda behov. Själva sängarna tillverkas av människor med ett stort yrkeskunnande. Vissa komponenter görs manuellt, andra maskinellt men hela sängen byggs ihop för hand. Du kommer även snart kunna göra ett test på IKEAs hemsida där du fyller i om du är en mag/rygg/sidosovare, hur mycket du väger, om du brukar vara varm eller kall om natten och några fler sovfrågor och då får du fram vilken säng som borde passa just dig och det är bara att åka till närmsta butik och provsova sängen i 10 minuter så kommer du nog känna om det stämmer.

Blå himmel och sol

Idag har det varit underbart väder! Blå himmel och sol och vi har åkt skidor i stort sett hela dagen. Barnen älskar att åka och man får knappt in dem i restaurangen för att äta lunch eller vila benen. De har en enorm energi och det första de säger när de vaknar är att de vill ut i backen och åka. Faktiskt så har det även smittat av sig lite på mig, jag är egentligen inget stort fan av skidåkning men med glada barn, blå himmel och bra backar går det inte att göra annat än att njuta av skidåkningen.

Mer än hälften av våra vänner har tyvärr åkt hem så nu är vi bara tre familjer kvar. Shirley Clamp med familj, kapellmästare Lasse och hans son och sen vi.


Så ikväll var vi en nätt skara som åt middag tillsammans på Restaurang Drommen och hade det hur trevligt som helst. På bilden ser ni Lasse, Shirley och Daniel som njuter av den goda maten, Jocke kom tyvärr inte med i bild och barnen är i ett annat rum och kollar på film.


Nu håller vi tummarna att vädret blir lika bra imorgon!
God Natt!

söndag 27 mars 2016

Påskafton med konsert, After Ski och påsksupé

Igår på påskafton så var det påskparad och godisregn i Drombacken och Smilla och Max var såklart med även i år. Det är spännande att få åka slalom ensam nedför backen med allas blickar på sig och där namnet hörs i högtalaren och efteråt få pris. Alla bilder och videos är från min mobil så jag ber om ursäkt över bildkvalitén.


Sen var det dags för After Ski med bandet Strictly People och gästartisterna Uno Svenningsson och Shirley Clamp och även idag var det rätt fullt i restaurang Drommen.


Efter After Skin var det bara hem till stugan och svida om och tillbaka för lite påsksupé och påskkonsert. Vi åt en god trerättersmiddag och umgicks hela långa kvällen. Uno Svenningsson var helt underbar och extra tacksam för livet då han var med om lite missöden på resan upp så pussarna haglade från honom, han sken som en sol, han satt och sjöng med barnen och levererade som aldrig förr på scenen! All kärlek till dig Uno, du är en sån underbar människa så lova att vara rädd om dig!!!


Även proffset Shirley Clamp levererade på scenen, hennes pipa går ju inte direkt av för hackor! Här kompar Jocke henne på fina låten "Du är Allt".


Shirleys dotter Vilja och Smilla har blivit väldigt tighta och umgås så mycket de kan. Så roligt att se att de har så roligt tillsammans. Även Max och gitarristens son Wille har jätte roligt tillsammans. När barnen blev trötta så kröp de ner i varsin saccosäck i logen och vi satte på en film och det tog inte lång tid förrän alla somnat :-) Så härligt att barnen kan slappna av och känna sig trygga i den miljön då det blir så mycket lättare att ha med dem då.


Men idag är vi sega och Max och jag ligger i soffan och kollar på film. Smilla och Jocke har dock letat sig ut i backen och är ute och åker men det blir nog en lugn kväll för oss alla! 
Fler bilder finns på Instagram = Niehoffs
Kram!

lördag 26 mars 2016

Detta härliga ställe - Höglekardalen

Nu är vi uppe i Bydalsfjällen och firar påsk! Det är nu fjärde gången vi besöker detta personliga och härliga ställe, Höglekardalen. Marie och Lasse är underbara värdar och ser hela tiden till att vi har det toppen och blir väldigt bortskämda här uppe! Underbar mat på Restaurang Drommen varje dag och deras pasta pappardelle är nog den godaste pasta jag någonsin ätit med tryffel, ruccola, pinjenötter och skogschampinjoner. På bilden har jag även valt till parmaskinka då rätten egentligen är vegetarisk och såklart ska rätten avnjutas tillsammans med ett glas chardonnay!


Vi är som vanligt ett stort kompisgäng här uppe och vi är väl sammanlagt strax över 20 personer och då är det hela bandet med familjemedlemmar och även artister med deras familjer. Så det finns alltid någon att åka skidor med, leka med, dricka vin med och bara sitta och snacka skit med. Även barnen leker jätte bra tillsammans! Igår på långfredagen åkte vi skidor hela dagen och på eftermiddagen var det After Ski med bandet och gästartisterna Shirley Clamp och Uno Svenningsson. Full fart och knökfullt i restaurangen! Även ikväll är det After Ski och sen är det även konsert och supé senare ikväll.

Drombacken var helt underbar igår och så bra pistad så det var jätte roligt att åka skidor! Barnen är så duktiga så man hinner knappt med dem! Alldeles lagom med folk är det också så det hinner aldrig bli några långa köer vid liftarna.


Nu ska jag duka fram lite frukost och sen ska vi iväg och åka påskparad i Drombacken och alla barn får priser och det blir även godisregn. Vi hörs snart igen!

måndag 21 mars 2016

Rocka sockorna och Homeparty

Idag är det det Down Syndrom dagen och det lyfter vi fram genom att "Rocka Sockorna" och det betyder att man väljer olika färg på strumporna bara för att visa att man stödjer olikheter i samhället. Att alla har lika värde oavsett olikheter!


Jag har idag haft en datordag där jag svarat på en massa mail och bokat in några nya inredningspartyn. Ska iväg på ett homeparty ikväll och det är lite extra roligt att ha ett när det är kampanjer och påskrea som det är nu så att man har mycket att erbjuda kunden. Om du är intresserad av vad det är för kampanjer så gilla min FB sida: https://www.facebook.com/Niehoff-Inredning-Zelected-by-Houze-220434724673376/  och det går såklart att beställa utan att ha ett homeparty. Bara hojta till i så fall!

Grillrapport 2016

I onsdags när solen värmde som bäst så bjöd ICA in till grillpremiär på en innergård på Östermalm. Det var ljuvligt att kliva in på gården och mötas av livemusik, grilldoft och god mat! Ica presenterade massa goda matnyheter inför våren 2016 och det bästa av allt var att kockar stod på plats och grillade allt detta goda till oss.


Vi fick även gå in till ett showroom där ICA stylat sin fina inredning i inspirerande miljöer och det var jätte roligt att gå runt där och fota och få massa inspiration inför kommande grillfester.


Så vad säger nu årets grillrapport? Jo, i sommar provar vi att rimma köttet innan vi lägger det på grillen, vi picklar grönsaker och använder olika sorters trä och spån för att ge en härlig röksmak till det vi grillar. Den sociala matlagningstrenden är stark och i sommar blir grillen vår samlingsplats där olika människor och smaker möts då vi fortsätter att inspireras av smaker från andra länder och deras sätt att grilla. Hälften av svenskarna tar fram grillen i maj och i juli grillar 85% av Sveriges befolkning! I år blir det mer grönsaker på grillen och det är viktigt att köttet är svenskt och det är populärast att grilla fläskkött. Men överlag vill vi grilla mer hälsosamt och det är fortfarande kolgrillen som dominerar.