måndag 21 mars 2016

Grillrapport 2016

I onsdags när solen värmde som bäst så bjöd ICA in till grillpremiär på en innergård på Östermalm. Det var ljuvligt att kliva in på gården och mötas av livemusik, grilldoft och god mat! Ica presenterade massa goda matnyheter inför våren 2016 och det bästa av allt var att kockar stod på plats och grillade allt detta goda till oss.


Vi fick även gå in till ett showroom där ICA stylat sin fina inredning i inspirerande miljöer och det var jätte roligt att gå runt där och fota och få massa inspiration inför kommande grillfester.


Så vad säger nu årets grillrapport? Jo, i sommar provar vi att rimma köttet innan vi lägger det på grillen, vi picklar grönsaker och använder olika sorters trä och spån för att ge en härlig röksmak till det vi grillar. Den sociala matlagningstrenden är stark och i sommar blir grillen vår samlingsplats där olika människor och smaker möts då vi fortsätter att inspireras av smaker från andra länder och deras sätt att grilla. Hälften av svenskarna tar fram grillen i maj och i juli grillar 85% av Sveriges befolkning! I år blir det mer grönsaker på grillen och det är viktigt att köttet är svenskt och det är populärast att grilla fläskkött. Men överlag vill vi grilla mer hälsosamt och det är fortfarande kolgrillen som dominerar.

Inga kommentarer: