onsdag 21 februari 2018

Fogia presenterar årets nyheter

Under Designveckan bjöd möbelföretaget Fogia in till lunch på Haymarket by Scandic och de gav också en exklusiv förhandsvisning av 2018 års nyheter. Installationen var skapad av den norska stylistduon Kråkvik & DÓrazio. 2018 års kollektion utmärks av ett tydligt skandinaviskt uttryck med internationell touch i form av funktionell konstruktion, hållbarhet och stort fokus på materialval. Den nya loungefåtöljen Mame är formgiven av Luca Nichetto och är skapad utifrån devisen "ärlig design". Med influenser både från sitt italienska hemland och sitt nya hem i Sverige har fåtöljen fått sitt utseende och sin otroliga komfort. Mame Armchair är en stoppad fåtölj med ben i metall. Luca har även formgivit mattan Print som är en mångsidig matta som tjänar många syften i hemmet. Varje matta är enfärgad i grunden med mönster av färgblock som upprepas vilket skapar ett starkt och annorlunda uttryck. Mattan är skapad för att leva länge, användas flitigt och för att vara ett centralt objekt i rummet för att skapa ett bestående intryck. Enclose fåtölj har designats av Norm Architects och den kompletterar Fogias befintliga sortiment med sitt klassiska snitt, goda komfort och rena linjer. Fåtöljen omsluter kroppen som ett näste och bjuder in att boa in sig i. Myko stol är en perfekt balans mellan strikt och avslappnat. Designern Stefan Borselius inspirerades av kläder när han designade stolen, en perfekt skräddarsydd kostym kan sitta tajt och se strikt ut men samtidigt som den känns bekväm, lätt och ledig och samma känsla får stolen. Myko är tillverkad i formgjutet skum med metallinlägg och metallstativ. Stolen Bollo Spisolini är designad av Andreas Engesviks och är ett komplement i kollektion Bollo som varit Fogias mest uppskattade designmöbler och är med sin karaktäristiska form lätt att känna igen. Stolen Bollo Spisolini är en matsalsstol med mycket god komfort.
Big Sur skrivbord är formgivet i samarbete med Simon Klenell och Kristoffer Sundin som även skapade soffbordet Big Sur 2017. De han använt sig av en glasbas som det bärande elementet och basen till skrivbordet. Glaset sobra färgtoner skapar olika färgskiftningar i glasets yta och är verkligen estetiskt vackert och funktionellt då det rymmer förvaringsmöjligheter mellan glasskivorna. Poppy Puff är ett alternativ till stolen och finns i olika färger och storlekar. Nina Jobs har designat dem och hon berättade att det kviltade tyget för tankarna till japanska lyktor eller ett bakverk och den nätta möbeln är lätt att flytta till platser där det finns behov för extra sittplatser.
Retreat soffa är formgiven av den internationellt erkända formgivaren Monica Förster och
presenterades första gången som modulsystem 2015 och har sedan dess blivit en av Fogias mest älskade soffor. Retreat är en färdigkonfiguerad 2,5 sittssoffa.Bord Grande har formgivits av Note Design Studion och är en stark tidlös möbel och ger en generös ta som passar utmärkt att samlas kring för en middag, ett möte eller för att arbeta vid. 
Även Note Design Studios har formgivit "Upp" som är ett bord, piedestal eller bricka i keramik. Så snygga, eller hur?

Inga kommentarer: