måndag 22 januari 2018

Trender 2018

Årets "Stora Trenddagen" har gått av stapeln så nu vet jag hur vi ska inreda våra hem under 2018. Stora Trenddagen hölls i år på Vasateatern och som vanligt var det TrendStefan som presenterade dem.
Ovan bilder är fotograferade av Karina Ljungdahl.
Så här ser trenderna ut kortfattat:
The Westwood Effect: 
Under denna rubrik ryms den goda moralen och miljöfrågorna. Det är även här #metoo platsar.
Vi inreder med svart/vitt, grafiskt och med inslag av rött.
På fötterna bär vi smyckade Foppatofflor!
CMYK SMACK:
Hälsan är i fokus och vi vill ha färg i vår inredning, färgglatt och lekfullt. Man har gjort tester om att vi trivs bättre på restauranger som har rosa väggar och vi gillar att äta mat på rosa tallrikar. Om vi skulle måla fängelseväggarna rosa så skulle fångarna tydligen bli betydligt lugnare. Även ljusblått och gult är stora färger i denna trend.
DUSK:
En seriös och minimalistisk trend som har fokus på det imperfekta. Få, utvalda saker, gärna hantverk i terracotta eller keramik och i dämpad färgskala som beige, grått och brunt. Arvegods är också trendigt och dör dina blommor så är det ingen fara, torkade, döda blommor är trendigt!
SATURDAY SATORI:
Satori är den buddistiska benämning på att vara nöjd. Vi slutar att jaga status och det materiella. Även hälsa är viktigt i inredningen, vi letar efter tapeter som renar luften, saker som ger oss ett lugn och såklart massa växter! Färgen grön vill vi ha omkring oss, vita metaller och trä.
BARBEQUE BABY:
I denna trend utforskar vi nya material. En vågad trend med stora blommor, romantik och barock. Färgerna går i lila, "dusty rose" och mintgrönt och vi placerar speglar överallt.

För att sammanfatta Stora Trenddagen 2018 så har jag förstått att efterrätter kommer vara stort under 2018, tankarna på att vi inte längre behöver ha fast bostad och fast arbetsplats tilltalar oss mer och mer och vi kommer att vilja köpa smutsiga vita gympaskor! Oops!

Inga kommentarer: