måndag 11 januari 2016

En riktig kompishelg och ett recept!

I lördags var vi hembjudna till våra vänner Kina & Janne med familj i Täby. Kina är min kompis från Hudik som flyttade hit nästan samtidigt som mig och de bor i ett underbart villa Villekulla hus som de håller på att renovera och nu fick vi se deras nyrenoverade kök och ett annat rum som de totalrenoverat. Ett sånt där rum som jag önskar att jag någon gång ska få i livet, ett rum med en öppen spis, sköna fåtöljer och sen nästan inget mer.... ett rum att umgås i eller bara att vara själv och återhämta sig i. Ingen TV och inga datorer utan bara en härlig brasa! I varje fall så blev vi bjudna på tacos och timmarna bara rusade iväg, barnen lekte fantastiskt bra och helt plötsligt var klockan mitt i natten och hög tid att åka hem! Så himla synd att man inte tar sig tid att träffa kompisar oftare och varje gång så säger vi samma sak att nu får det inte ta lika lång tid tills vi ses igen...


Vi är lite av periodare när det gäller kompisar :-) Eftersom Jocke jobbar många helger och det oftast är då det är lättast att ses så får vi försöka planera in då han är ledig som just den här helgen. Så idag bjöd vi hem våra vänner Tor & Marie och deras barn på en fika. Jag hade bakat Silviakaka som vi bjöd på. Det känns lite vuxet att baka Silviakaka men det är ju så sjukt gott och enkelt! Vi hade också super mysigt och även vi planerade in att snart äta middag tillsammans!

Om det är någon som missat Silviakaka så kommer här receptet:

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten

Kräm:
150 g smör
1,5 dl socker
2 st äggulor
3 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst och blanda i det kalla vattnet, mjölet och bakpulvret.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda ca 15 minuter.
Låt kakan svalna och medan kokar du ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra på svag värme under ständig omrörning.
Bred ut krämen över kakan och strö på kokos.

Det blir ganska många då man gör i långpanna men de är perfekta att frysa in och plocka fram då man blir sugen!

Inga kommentarer: