tisdag 20 oktober 2015

Eriks finaste vinsåser!

Ni kanske såg på min Instagram att jag fick hem Eriks finaste vinsåser att recensera och nu har vi provat dem och de är verkligen goda! Jag gillar de fina flaskorna och de känns även roliga att ge bort i present till någon som gillar att laga mat. Jag gillar också att de passar till många olika maträtter och att de är enkla att servera eftersom de bara ska sjuda i någon minut i en kastrull med en klick smör.


Här kan ni läsa mer om såserna:

Eriks Rödvinssås - Gjord på vin med Tempranillo-druvor från norra Spanien. Vin av Tempranillo karaktäriseras oftast av en kryddig och mustig smak. Rödvinssås till kalv eller biff är en klassiker. Men kan även vara god över en höstig gryta. Eller varför inte göra som våra grannar i väst och prova rödvinssås till fisk - "torsk på norsk".

Eriks Vitvinssås - Baserad på vin med den gröna Macabeo-druvan. Macabeo-viner är ofta lätta och fruktiga med en frisk syra. En krämig och syrlig vitvinssås passar bäst till fisk och skaldjur. Kanske allra helst till sjötunga. Vill man prova något gott och annorlunda ska man gratinera pilgrimsmusslor med parmesanost och slå vitvinssåsen över dem.

Eriks Rosévinssås - Precis som rödvinssåsen är den gjord på vin med Tempranillodruvor. Rosévinssåsen är "universiell" när det gäller fisk och skaldjur. Den naturliga sötman gör även att rosévinssåsen passar utmärkt till pasta. Rosévinssåserna förknippas med Frankrike och 80-talet. Fantastiska såser som är svåra att inte tycka om. Särskilt när de, precis som vår, är tomatiserade och därför har en naturlig sötma.

Alla tre såser ska skakas innan de värms upp varsamt i en kastrull.
Låt sen såsen sjuda någon minut och tillsätt gärna en klick smör.

#middagarduminns

Inga kommentarer: