torsdag 24 september 2015

Royal Copenhagen utökar

Royal Copenhagen har en fin butik/restaurang i Moodgallerian som ni måste besöka nästa gång ni är inne i Stockholm City. Där finns alla deras klassiska fina serviser och nu även deras höstnyheter.

Royal Copenhagen firar i år 240 år (!) och förra veckan var jag på pressvisning i deras butik i Moodgallerian. Serien Musselmalet-dekoren har blivit företagets kännetecken och ligger i grund för de flesta andra Royal Copenhagen dekorer.

Musselmalet Mega är idag en av deras mest omfattade kollektioner. Serien är en modern klassiker som regelbundet får nya tillskott som både präglas av respekt för designtraditionen och av samtida estik och funktion. Nu presenteras en minimalistisk utformad miniterrin och en flaska med många användningsområden som kompletterar den kraftfulla Mega-designen.

Även deras populära Musselmalet Mega i svart har ökat ut sin serie i form av en skål och ett stort ovalt uppläggningsfat.


Serien Blå Elements är starkt förknippat med Royal Copenhagen och den moderna omtolkningen har lett till att allt fler väljer Blå Elements. I höst kompletteras serien med ett större serveringsfat.


Deras julservis Stjerneriflet Jul höjer julens mysfaktor genom att utöka servisen med en klassisk tekopp med fat samt en dekorativ förvaringsburk för julens alla godsaker. Porslinet är dekorerat med en lekfull girlang med stjärnor, hjärtan och trummor.

Inga kommentarer: