söndag 3 februari 2013

Nybakat!

Igår bakade vi vårt favoritbröd igen, så himla gott! Det är godast när det är nybakat men sen kan man rosta det i brödrosten om man vill och det blir som nybakat igen :-)


Här kommer receptet:
Vänskapsbröd

1:a omgången:
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl vetekli
1 dl linfrö
3 tsk kummin
3 tsk salt
2 dl lingonsylt
1 dl russin (om man vill)
4 dl varmt vatten

Blanda alla ingredienser och låt stå i minst 6 timmar (eller över natten) i rumstemperatur.

2:a omgången:
5 dl kokande vatten
2 pkt torrjäst
2 l vetemjöl

Arbeta degen, dela i tre delar och lägg i varsin smord brödform. Täck och låt jäsa i 45 minuter. Värm ugnen till 250 grader och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Inga kommentarer: