onsdag 8 november 2017

Farrow & Ball tolkar det moderna julhemmet

Nu är det en årstid då det är populärt att uppdatera sitt hem. Det är nu vi vill rusta för hemmamys inför den kallare årstid som väntar. Att måla om eller att tapetsera sina väggar är populärt och nu har Farrow & Ball tolkat fem moderna julhem som jag tänkte dela med mig av till er.
Oval Room Blue är en färg som är uppkallad efter de vackra rundade rummen som var typiska för 1700-talets England. Färgen ger ett härligt djup och balans i rummet och passar bra i det rum du vill tända en brasa eller många levande ljus.
En vit jul ger en romantisk touch och skapar en minimalistisk känsla i hemmet. Färgen Wimborne White är uppkallad efter Farrow & Balls hemstad Wimborne i Dorset, England.
Är du mer den djärva och modiga typen? Då ska du satsa på Stiffkey Blue eller Arsenic. Stiffkey Blue är en bläckblå färg och färgen ändrar ton efter hur mycket naturligt ljus det finns i rummet. Arsenic är en mintgrön färg som fått namnet efter giftet som tros ha funnits i den gröna tapeten som förgiftade Napoleon år 1821.
Gillar du mörka färger så kan du satsa på färgen Railing, det är en mjukare alternativ till helsvart. De blåa undertonerna i den mörka nyansen förvandlar alla rum till dramatiska och omslutande rum.  
Röd har alltid varit julens färg och den moderna varma tonen Rectory Red skapar en välkomnande känsla i rummet.
Jag fick lyssna på denna trendföreläsning hos Björklund & Wingqvist som är en återförsäljare av Farrow & Ball här i Stockholm. Jag fortsätter vår renovering här hemma sakta men säkert och jag är bra sugen att måla färgen Oval room blue i vårt sovrum! Vilken färg skulle du vilja måla ett rum med?

Inga kommentarer: