söndag 28 maj 2017

Ekokyckling är ett självklart val

Nu har jag för första gången provat på kycklingbrunch och jag kan lova er att det inte var sista gången! Det var Kronfågel tillsammans med Urban Deli som bjöd in mig och Jocke till brunch förra veckan och vi fick lära oss att ekologisk kyckling borde vara ett givet val - såväl smakmässigt och som omsorg för djuret. Uppfödaren Johanna var där från Bosarp ekokyckling och visade en fin film om hur bra Bosarps ekokycklingar lever med utomhusvistelse och ekologisk mat. Vi blev bl.a. bjudna på kycklingbacon, kycklingburgare, ceasarsallad, kycklingklubbor, kycklingkroketter, drumsticks och pulled taco och det var så sjukt gott alltihopa! Till detta drack vi god Mimosa.
 Till dessert fick vi kaffe och goda praliner.
Både jag och Jocke blev helt sålda och i fredags så tillagade vi en hel ekologisk Bosarp Kyckling i ugnen. Vi hade först tänkt grilla den på grillen men det får bli nästa gång. När termometern visade en kycklingtemperatur på 82 grader tog vi ut den och den var helt perfekt! Saftig och god och det var så mycket fint kött på kycklingen så den räckte till två middagar för oss fyra! En "vanlig" kyckling räcker ju knappt till en middag för fyra stycken. Så vi kommer utan tvekan att köpa Bosarp i fortsättningen!
Barnen älskar att äta ris och currysås till kyckling så det blev det tillsammans med lite smörstekta champinjoner. Enkelt och mycket gott!!!

2 kommentarer:

Kronfågel sa...

Tack för jättefint blogginlägg. Så roligt att både du och Jocke var med på lunchen. Önskar er en alldeles underbar sommar!
=) Kinna

Kronfågel sa...

Så roligt att du kom och verkligen kul att få träffa din bättre hälft...:-) Roligt att se att det smakade och extra pluspoäng för temperaturangivelser.
önskar dig en riktigt fin sommar! kram Kinna