måndag 6 februari 2017

Design House Stockholm firar 25 år

Den här veckan är det ju Stockholm Design Week och det är en helt underbar vecka för oss som älskar design! Har ni te.x. gått förbi NK:s skyltfönster den senaste veckan? Om ni har missat dem så tänkte jag visa er dem här för de är verkligen läckra! Design House Stockholm har använt skyltfönstren till en unik designutställning för att fira att de fyller 25 år och de har samarbetat med sex av Sveriges främsta stylister; Annaleena Leino, Amanda Rodriguez, Sasa Antic, Sara Garanty, Synnöve Mork och Tina Hellberg, som fritt fått tolka skandinavisk design utifrån Design House Stockholms designklassiker. I en av installationer visas även den nya jubileumsstolen Torso av Lisa Hilland. Utställningen visas fram till den 12 februari om du vill se den live.
- Det gröna rummet tolkat av Tina Hellberg 
"Människan och växten, en komposition av inramade och lössläppta växterna där årstiderna möts."
- Det Skandinaviska köket tolkat av Annaleena Leino
"Köket, vår kulturella samlingsplats. Sparsamt men rikt i smak. Där minnen skapas och framtid formas."
- Wick chair + jubileumsstolen Torso tolkade av Sara Garanty 
"Ett möte med dig själv. Olika scenarier under loppet av ett dygn. Från morgonkaffet till skrivbordet, väntrummet, sovrummet."
- Fields + Björk mattor tolkade av Synnöve Mork
"Vädra, piska, lufta...hänga, blåsa, torka...breda, långa, korta...ytor och ränder..."
 
- Pleece + Curly textiler tolkade av Amanda Rodriguez
"Kollektionerna andas form och liv. Jag valde att skapa abstrakt möte mellan skulptur och textil. En lekfull resa genom rörelse, form och poesi." 
- Block Lamp tolkad av Saša Antic
"Jag har inspirerats av det enkla och det tydliga. Ibland säger en bild mer än tusen ord eller som i detta fallet, en blick." 
 
Samtliga bilder är Design House Stockholms pressbilder.

Inga kommentarer: