torsdag 12 januari 2017

Stora Trenddagen 2017

I tisdags var jag på Stora Trenddagen och uppdaterade mig om vad som gäller i trendväg 2017. Det var som vanligt TrendStefan som höll i föreläsningen och som vanligt var det väldigt intressant! Jag älskar ju trender och ser fram emot att få uppdatera mina egna trendföreläsningar det här året!
2017 års stora trender är indelade i fem grupper:
Peter Pan: Den här trenden säger att vi vill leva i Peter Pans Neverland! Inte växa upp utan vi kör på med en lekfull och färggrann inredning, gärna 70-tals inspirerad med en touch av maximalism. Färger som rosa, senapsgult, rött och ljusblått och fransar, 70-tals armaturer och krukväxter som Monstera. Men vi vill även ha växter på våra textilier, som bladmönster av monstera och palmer men även tropiska stränder. Till och med på våra kakelplattor vill vi ha tyck med bilder av det tropiska och exotiska! Vi ska även vara så lekfullt galna att vi ska bära vår bröllopsklänning en vanlig måndag på jobbet, lite att få en känsla att våga bryta mot de vuxnas regler! Vi erkänner att vi älskar att spela Pokémons och kolla på tonårsserien SKAM!
Old Is The New Black: Mörkt! Gärna svarta väggar, tak och möbler. Bruna mörka träslag och gamla oljemålningar. Men mitt allt detta ska man satsa på en skarp accentfärg, som te.x. intensiv grönt. Vita kakelväggar, vit metall och cognacsfärger. Ute är nu koppar, mässing och marmor men sätt gärna fram en gammal marmorstaty!
Kelim Kinship: Rött, sandfärgat, brunt, äggskalsvitt och inslag av denimblått. Mellanöstern och Afrika inspirerar och fascinerar oss med sina Kelimmattor och hantverk , tunga möbler och detaljer som ser ut som de är gjorda av ursprungsbefolkningen. Keramik, korgar, vävd textil med struktur och stora exotiska krukväxter är det som gäller!
Superhero Supernature: Denna trend påminner om Peter Pan trenden. Alla vill vara superhjältar och göra goda gärningar som att te.x. rädda naturen! Starka färger som kleinblått, rött och gult, men även en parallell palett med neonlila, neongult och neongrönt. Starka signalfärger kommer förmodligen framför allt synas i grafisk formning, medan det neonfärgade kan visa sig i inredningsdetaljer. Naturen fascinerar och är viktig och stora krukväxter både äkta och i textil. Ska du köpa ny diskbänk så ska du satsa på rostfritt eller en som är uthuggen ur stenblock. Är du en "nörd"? Grattis, då är du supertrendig 2017!
Waste: Återbrukstrenden som bygger på engagemang. Nya tankar och idéer som att ta hand om fallfrukt, göra kaffekoppar av kaffesump eller möbler av återvunna husdelar. Skaffa en Sellpypåse och hyr dina verktyg på Clas Ohlsson! Allt handlar om "zero waste" och t.o.m. modeindustrin satsar på återbruk!
Det här är alltså TrendStefan tillsammans med Trends and Friends trendspaning och för oss "vanliga" så kanske vissa delar är lite FÖR trendiga, men tanken är att vi ska ta till oss de delar som känns bra för oss. Men snart kommer min egen trendspaning i ett nytt inlägg så håll utkik!

Inga kommentarer: