fredag 1 juli 2016

Recept på Regnbågsrulltårta

Min dotter Smilla gillar att baka och hon kollar också gärna på YouTube filmer om bakning och även såklart bak/matlagningsprogram på tv:n. Inför sitt kalas hade hon bestämt sig för att baka en regnbågsrulltårta som hon sett på något program. Vi har tidigare gjort regnbågscupcakes men aldrig rulltårta så det blev en liten utmaning. Vi tog ett "vanligt" rulltårterecept och delade upp det i fyra skålar och droppade i olika karamellfärger i varje skål.


Sen spritsade vi ut varje färg i långa rader på en plåt.


Efter den varit i ugnen och sen svalnat lite så kladdade vi på smörkrämen och rullade ihop den.


Den blev faktiskt helt ok och vi blev nöjda för att ha bakat den första gången, nästa gång vet vi att vi bör rulla den mer försiktigt så att man slipper sprickor. Vi spritsade lite grädde ovanpå, strödde över lite godis och satte dit ljus och sen var det bara att hugga in på den och den gick verkligen hem på tjejkalaset här hemma!


Det här receptet använde jag mig av:

Regnbågsrulltårta Recept
3st ägg
1,5dl strösocker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
0,5dl grädde
Karamellfärg

Smörkräm
100 gram smör
3 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker
1-2 äggulor

Sätt ugnen på 250 grader
Lägg bakplåtspapper på en plåt
Vispa ägg och socker poröst
Häll i grädden i äggsmeten och rör om
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten
Dela upp smeten i fyra olika skålar
Blanda försiktigt i karamellfärg (olika färger i varje skål)
Häll dom fyra olika färgsmeterna i spritspåsar
Spritsa färgerna som ränder i en färgordning bredvid varandra
Grädda mitt i ugnen i ca 5min, AKTA SÅ DEN INTE BRÄNNS
När den är klar drar du bort bakplåtspappret ifrån plåten
Låt rulltårtan svalna och börja med smörkrämen
Vispa rumstempererat smör med florsocker, vaniljsocker och äggulan så det blir poröst
Bred ut ett tjockt lager med smörkräm på den avsvalna rulltårtan
Rulla ihop försiktigt och noga med hjälp av bakplåtspappret
Tänk på att ha ett litet hål i början
Dekorera snyggt med valfri topping eller ät den som den är.

MUMS!

Inga kommentarer: