lördag 8 augusti 2015

Fängslande shower på High Chaparral

När jag växte upp så visades Vilda Western filmer på tv:n ofta och jag älskade själv att kolla på Familjen Macahan. Idag visas nästan inga Vilda Western filmer så innan vårt besök på High Chaparral så hade inte barnen någon aning om vad Vilda Western var och inte heller cowboys och indianer. Jo, Smilla kan en sång om Lucky Luke men det var typ det enda.


I bilen ner så berättade Jocke om vem Lucky Luke var och så när vi kom fram så var barnen så spända inför besöket. Vi bestämde oss för att börja dagen med att se Lucky Luke showen och gissa om den var spännande när Lucky Luke skulle fånga bröderna Dalton! Det var även lyckliga barn som fick träffa dem efter showen.


Sen gick vi runt och fascinerades över atmosfären de lyckats fånga upp, de fina byggnaderna och de proffsiga skådespelare som var överallt och ställde till med scener så att vi verkligen fick känslan att vara mitt i riktiga Vilda Western! Vi åkte även med det stora ångtåget till The Old Mexico där vi såg en spännande och romantisk Zorro show.Vi fick även prova på att vaska efter guld! Även detta fascinerade barnen väldigt mycket och de hade sånt tålamod och ville inte gå därifrån :-) De hittade så pass mycket så att de kunde göra varsin guldpeng av guldet :-)


Men nu blev skurkarna genast intresserade av dem och ville såklart ha guldet, med skräckblandad förtjusning så sprang barnen för glatta livet.


Den stora Vilda Western showen "Wild West" var också jätte proffsigt gjord och även där levde sig barnen in i showen som ibland var riktigt läskig och pistolskotten ven runt våra öron och hästar galopperade förbi i full fart bara några meter i från oss.


Vi besökte även Indianbyn och fick se när indianerna dansade och trummade.


Vi var där från de öppnade till de stängde så ni kan gissa att det var två trötta cowboys som somnade snabbt i bilen på väg därifrån. Självklart så fick de köpa varsin cowboyhatt och varsin knallpulverpistol också så sista tiden lekte de med de andra barnen i Buffalo City och detta kommer de att leva på länge för där gick det verkligen vilt till :-)


Tack High Chaparral för en härlig dag, vi kommer garanterat tillbaka!

Inga kommentarer: