söndag 9 augusti 2015

Astrid Lindgrens förtrollande sagovärld

För två år sen var vi i Astrid Lindgrens värld och blev helt tagna över hur vackert det var där och hur bra ordnat det var. Både barnen och vi vuxna har ofta pratat om showerna i efterhand och när vi pratar om Astrid Lindgrens karaktärer så relaterar vi ofta till när vi var där. Men Max var lite för liten för att komma ihåg då han inte ens var 4 år så därför beslutade vi för att åka dit igen!


Det var sig exakt likt och showerna var också lika men det gjorde ingenting för de var lika proffsiga fortfarande. Vi började med att besökta Lotta på Bråkmakargatan och Karlsson på taket.


Sen var vi till Körsbärsdalen och hälsade på Jonathan Lejonhjärta och Skorpan:


Bäst är nog Emil i Lönneberga, barnen tycker att det är spännande när Ida hissas upp i flaggstången och när Emil får en soppskål på huvudet.


Även Ronja Rövardotter är välgjord:


Pippi Långstrump:


Madicken:


Nils Karlsson Pyssling gillar jag för det är så häftigt gjort och man känner sig verkligen som en pytte när man går runt i huset:


Det är fint med alla grönområden, vattenparker, hinderbanor och lekplatser och för att hinna med allt så krävs det två dagar men eftersom vi har varit där förut så valde vi att bara stanna en dag.


Tack Astrid Lindgrens Värld för en fantastisk dag med underbart väder, glada barn och en otroligt fin och förtrollande sagovärld!

Inga kommentarer: