söndag 21 juni 2015

Härliga semesterdagar!

Vi är fortfarande i stugan och njuter av vår semester! Tyvärr går dagarna alldeles för fort och även fast man har semester så finns det ju alltid grejer att fixa med när man har hus och tomt. Men nu är i varje fall blommorna på plats, gräset är klippt, båten är sjösatt och vi har hunnit med att både fira midsommar, Smillas 8 års kalas och ikväll har vi haft 40 års fest för Jocke!

Eftersom Smilla fyllde år på midsommarafton så började vi dagen med att sjunga för henne och ge henne presenter. I år körde vi på temat Playmobil då hon på sista tiden blivit mer och mer nyfiken på det och de har kommit med så fina nyheter!


Både Smilla och Max satte genast igång med att bygga ihop en stor "Fashion Show" med Playmobil och de lekte sen oavbrutet fram till lunch då vi var tvungna att svida om till midsommarkläder och åka iväg till Forsa Forngård i Fränö. Vi gör detta varje midsommar och där dansade vi runt midsommarstången, hade picknick, åt ostkaka, red på hästar, köpte lotter, fiskade i fiskdamm och kollade på uppträdanden. I år var det extra festligt eftersom pappa fick gå upp på scenen och ta emot ett fint stipendium eftersom han i många år varit en sann eldsjäl och jobbat ideellt på forngården. I år har han även skrivit klart sin första bok om hembygden så nu kan han även titulera sig som författare!


Vi hade väldigt tur med vädret och det regnade ingenting på hela dagen och på kvällen var vi hemma hos mina föräldrar och grillade tillsammans med släkt och vänner.

Idag vaknade vi till riktig sommarvärme! Älskar att öppna upp dörren till altanen och känna solens varma strålar och titta ut över en glittrande sjö. Att kunna sätta sig ute och äta frukost och sen strosa runt barfota i gräset. Vi passade på att sjösätta båten idag så förhoppningsvis blir det lite fiske imorgon.


Sen har vi även haft två kalas idag! Mitt på dagen så hade vi ett kalas för Smilla då vi kände att hon var värd att få lite mer uppmärksamhet då hon fick konkurrera med självaste midsommarafton igår. Och ikväll har vi haft 40 års fest för Jocke och vi har grillat och druckit drinkar.

Inga kommentarer: