måndag 13 april 2015

Kalklitir!

I helgen har flitens lampa lyst här hemma och vi har fått massor gjort! Både jag och Jocke har varit lediga hela helgen och fixat och donat så snart kan jag börja visa bilder på resultatet av nya lägenheten, ska bara styla och leta fram mina inredningsgrejer först så att jag får till det sista piffet :-)

Jag visade ju innan skänken som vi målade vit och jag måste erkänna att det är jag som är den drivande kraften här hemma och vill få det snyggt och trendigt.... Jocke vill såklart också få det snyggt men han behöver lite puffar i rätt riktning då han inte är så intresserad av trender, han tycker att vi har det bra som vi har det. När jag började berätta att jag vill ha marmor, betongväggar, stringhyllor och armeringsjärn så är det nästan så han satte kaffet i matstrupen! Ha ha.... men gissa vad vi gjort i helgen? Jo, målat en vägg med betongfärg och han älskade resultatet! Han älskade resultatet så mycket så han målade om en annan skänk på samma gång med samma betongfärg och han går just nu runt i lägenheten och letar annat att måla ;-)

Sen har vi även fixat stringhylla, armeringsjärn och marmor så nu längtar jag tills vi får hem det!
Det kommer att bli såååå bra och jag har lovat att han också kommer att tycka det ;-)

Vi använde oss av färgen Winter Primo från Kalklitir och det är en underbar färg som ger betongkänsla. Kalklitir är isländskt och gjord av vatten, kalk och pigment. Till och med påsarna är vackra och av varje påse blir det 2 liter färg. Man kan använda färgen både inomhus, utomhus och på möbler och det är en naturprodukt så den är också väldigt miljövänlig!

 

Den blir lite flammig innan den torkat så först fick Jocke nästan lite panik men efter torkningen så blir den mer jämn i färgen men det är ju meningen att den ska se levande ut och vara lite "ojämn". Vi tycker i varje fall att det är skitsnyggt och som sagt nu vill vi måla allt med denna färg som finns i många olika nyanser!
Ni kan beställa färgen av Annelie på Inreda.com om ni också blir sugen!

1 kommentar:

maria sa...

Hej ! Vilken kalklitir har ni användt här?