onsdag 24 september 2014

Ny familjemedlem

Lagom till fredagsmyset så plingade det på dörren och det kom ett underbart bud med vin och snacks! Älskar att få sådana bud och allra helst när man inte hunnit planera och handlat något annat.


Det var ett bud från den berömda Ricossafamiljen! Varumärket Ricossa har anor som sträcker sig tillbaka till 1800-talet och nu presenterar de sin nya familjemedlem som är en synnerligen prisvärd Barbera d’Asti.

Ricossa Barbera d’Asti DOCG (78285) är det mest internationellt prisbelönta vinet i Ricossafamiljen. Med sina 69 kronor flaskan blir det även Systembolagets allra billigaste Barbera d’Asti. Det här är ett mjukt, fylligt och smakrikt rött vin som både kan avnjutas direkt eller lagras i upp till 5 år. Ricossa Barbera d’Asti DOCG finns i Systembolagets beställningssortiment.Doften är frisk, ungdomlig och fruktdriven med inslag av hallon, lingon och körsbär i kombination med blommiga och örtiga toner och en touch av ek. Smaken är torr, frisk och ungdomlig med inslag av lingon, tranbär och körsbär, med viss kryddighet och fat. Eftersmaken är mjuk och balanserad med god längd. Vinet serveras med fördel vid 14-16 grader till pasta, ljust grillat kött och kryddiga ostar.
Pris: 69 kr


Jocke och jag drack det till snackset som följde med budet plus att vi la till lite ostar och det var riktigt gott tyckte vi och det blev en mysig kväll i soffan till en bra film! Det gör vi gärna om ;-)

Inga kommentarer: