Fixa dessa ingredienser:
1 zucchini
1 stor gul lök
250 g morötter, 2-3 st
4 msk neutral olja
½ dl tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 dl vispgrädde
1 msk buljongpulver (alt.1 tärning)
1½ msk oregano
1 tsk socker
1 fp boursinost, 80 g
1 tråg lasagneplattor, 250 g
250 g mozzarella
1 bit vitkål, ca 400 g
2 tsk vitvinsvinäger
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Tomatsås: Skär 1 zucchini i 1 cm breda kvartar. Hacka 100 g gul lök (1-2 st). Skala och skär 250 g morötter (2-3 st) i 5 mm breda slantar. Hetta upp 2 msk neutral olja i en kastrull och tillsätt ½ dl tomatpuré, zucchinin, morötterna och löken. Fräs på hög värme i 3 min. Häll på 1 burk krossade tomater, 1 dl visp-
grädde, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 1½ msk
oregano, 1 tsk socker, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Koka i ca 8 min under lock. Mixa sedan tomatsåsen med en stavmixer direkt i kastrullen. Rör ner 1 fp boursinost (80 g) i tomat såsen så att osten smälter.
3. Varva tomatsåsen och 1 tråg färska lasagneplattor (250 g) i en ugnsform. Börja och avsluta med tomatsås.
4. Skiva 250 g mozzarella. Fördela osten på toppen av lasagnen och
gratinera mitt i ugnen i 20 min. Sätt ugnen på grillfunktionen de sista 2 min.
5. Vitkålssallad: Finstrimla 1 bit vitkål (ca 400 g) och lägg i en skål.
Ringla över 2 msk neutral olja, 2 tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
6. Servera lasagnen med salladen.
Det var första gången jag gjorde vegetarisk lasagne men absolut inte den sista!
1 kommentar:
Det verkar gott, får prova det nån gång.
Skicka en kommentar