torsdag 27 februari 2014

Mellis ska vara enkelt, kul och nyttigt!

På helgerna och på lov när barnen är hemma vad brukar ni göra för mellanmål då? Jag tycker alltid att det är svårt att hitta på så det blir ofta frukt här hemma.

Nu har vi fått testa Lindahls KVARG jordgubb och det kommer vi att köpa fler gånger!


Barnen fick vara lediga igår eftersom det är sportlov här i Stockholm så då lyxade vi till med gott mellanmål. Det blev både Lindahls KVARG, goda hallon och en god smoothie!


Lindahls har produkter som är naturliga och fria från tillsatser och som utgör en bra grund för ett perfekt mellanmål för barnen. I yoghurt finns massor av protein, sunda kolhyderater, "goda bakterier" och inte minst - bra fett. Att äta youghurt varje dag är därför rena hälsokuren.

Vi köper ofta hem grekisk och turkisk yoghurt för att göra goda såser här hemma. Dels så blir det så gott och fräscht men sen så älskar barnen hinkarna som yoghurten levereras i! Vi har fullt med hinkar uppe i stugan som de använder i sandlådan, vi tar med oss hinkar till badstranden, när vi ska ut i skogen och plocka bär och svamp och de passar utmärkt när barnen hjälper mormor att plocka ägg hos hönsen!


Det finns massor av goda recept på såser hos yoghurtskolan.se, så kika in där. Där kan ni även läsa vad det är för skillnad mellan Turkisk, Grekisk och Rysk yoghurt om ni inte visste det (det visste i varje fall inte jag i början). Visste ni också att det går utmärkt att baka med yoghurt? Här är ett recept på muffins som jag hittade på hemsidan:

Muffins:

75 g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk krossad kardemumma
1 dl Grekisk yoghurt

Glasyr
:
1,5 dl florsocker
0,25 dl Grekisk yoghurt
Smör och mjöl till formarna

Värm ugnen till 200°.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjölet med bakpulvret, tillsätt kardemumma och rör ner blandningen i äggvispet till en jämn smet. Tillsätt smöret och yoghurten och rör om.
Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
Låt svalna några minuter och stjälp sedan upp formarna.
Vispa ihop florsocker och yoghurt till glasyren och häll över muffinsen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker den där är alldeles för söt, men Lindahls vanilj därmot skulle jag kunna livnära mig på ;) såå god!