torsdag 26 december 2013

Från glammigt tv-gig till isoleringsrum på akuten

I helgen var Jocke i Kina och var kapellmästare för en stor nyårsgala/tv-inspelning som ska sändas för flera hundra miljoner tittare. Han hade under själva inspelningen hög feber och var dålig i magen man han fick nått starkt från kineserna så att han skulle klara giget.


Sen när han kom hem till oss i måndags så blev han verkligen super dålig, hög feber, helt matt och svår diarré. Sen dess har han sovit dygnet runt och sprungit på toa flera gånger i timmen, yrat och varit stundom helt borta. När jag i morse efter en jobbig natt med ombyten av svettiga lakan och spring på toaletten konstaterade att det var svårt att få i honom tillräckligt med vätska och att han inte ätit något på 3 dagar så beslutade jag att ringa efter en ambulans. Inne på akuten hamnade vi genast i ett isoleringsrum med slussar för att komma in och ut och läkarna såg ut som rymdvarelser då de hade vita skyddskläder, munskydd och spritade precis allt som det rördes vid. Han fick dropp och de tog en massa prover som vi nu måste vänta 3 dagar på svar från. Han hade väldigt hög sänka och dåliga värden plus att det visade sig att han gått ner 6 kg på dessa dagar så han blev inlagd och ska nu stanna kvar över natten.


Julen som vi längtat efter i två månader eftersom vi skulle ha kvalitetstid med familjen då har helt uteblivit så det känns jätte trist! Hoppas verkligen att han blir frisk snart så att vi hinner umgås innan det är dags att börja jobba igen. Om provsvaren visar att det är salmonella så kan han bli sjuk i upp till tre veckor och det är väldigt osäkert om han orkar åka hem som planerat på söndag, men vi hoppas att det inte är det såklart!

3 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Tänker på er alla<3 Det är tungt när någon närstående blir så sjuk att ambulans behövs <3 Hoppas han får provsvaren snart och medicin som hjälper, så han snart kryar på sig. Kram vännen <3

Popprinsessan sa...

Usch och fy! Jag håller tummarna att det vänder nu och att ni får lite mysig tid ihop!
Kram

Dianasdrömmar sa...

Skickar över massor av kramar och håller tummarna Diana