Vill ni prova att baka dem så kommer receptet här:
200 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Glasyr:
200 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 g smör
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200°C.
Smält smöret. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i
vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret
och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter.
Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och
sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir
en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda
ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg.När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
Ät och njut!
5 kommentarer:
Det är en av mina favoritkakor !
Så vansinnigt gott :)
Åh så gott det såg ut, kanske man skulle ta och testa :)
Ses på fredag :)
Kram TrollMorsan
Åh fy så goda de såg ut. Jag ska nog inte alls försöka mig på att göra detta haha
Åh det här såg farligt gott ut. Måste nog testa någon dag snart - tror detta kan gå hem hos alla i familjen :) Kram
Åh jag älskar kokos så det låter verkligen gott! :)
Vi ses på bloggmiddagen på fredag! Ska bli kul att se om man känner igen alla! :)
Skicka en kommentar