tisdag 11 juni 2013

Sommarpalatset och Röda mattan fest i Peking!

I Kina hade vi världens bästa guide som visade oss de bästa shoppingställena och vart man får bästa kaffet, nämligen den forne världsstjärnan i pingis, Jörgen Persson.


Han lånade även ut sin "privatchaufför" till oss när vi skulle till Sommarpalatset en dag. Sommarpalatset började byggas 1707 och har en total yta på 3,5 km². Parken domineras av Kunming sjön, som täcker två tredjedelar av området och på området finns otroligt många byggnader och trädgårdar. Tyvärr var det väldigt dimmigt den dagen vi var där så sikten var inte så bra och bilderna blev rätt trista.


Jag kan rekommendera ett besök till Sommarpalatset om ni kommer till Peking någon gång. Förra gången jag besökte Peking hann jag med Kinesiska muren, Himmelska Fridens Torg och Den förbjudna staden. Då blev vi även medbjuden på en otrolig "sightseeing" där vi blev behandlade som kungar. Klicka på de markerade länkarna för att se tidigare blogginlägg. Här kan ni även läsa om den stora TV-sändningen som Rhapsody in Rock gjorde då och även när jag gjorde debut på en asiatisk "Röda mattan fest" :-)

Inga kommentarer: