onsdag 28 november 2012

Finns Magnus Uggla på riktigt?

Idag har jag och Smilla varit på Ikea och shoppat och myst! Vi passade även på att äta lunch där, helt ok mat och billigt!!! Barn äter sig mätta för 15 kr och då får de även glass efteråt!

Det blev handlat ljus såklart, jag har alltid gillat Ikeas värmeljus men sist jag köpte dem så var de värdelösa och brann bara i mitten så man fick kasta dem fast det fanns stearin kvar, idag gav jag dem en andra chans.... om dessa är lika dåliga så ska jag bojkotta deras ljus i framtiden! Jag är ju verkligen en storkonsument av ljus eftersom jag använder mycket ljus både privat och i mitt jobb, både när jag masserar och när jag har inredningspartyn.


Jag tycker att det är så mysigt att ha "egentid" med något av barnen, de är annorlunda när de är själva och när de är med varandra. Smilla har blivit så "stor" på sista tiden, dels så har hon blivit så lång men också så medveten och ställer dagligen stora livsfrågor som man knappt klarar av att svara på :-) Jag kan inte fatta att hon är 5 år och ska börja på förskoleklass nästa år! Hon har för första gången i sitt liv blivit blyg för "nya" människor och ställer sig gärna bakom min rygg när vi ska hälsa på folk. Men så har hon även en sida som älskar uppmärksamhet och hon vill dansa, sjunga och stå på scenen inför massa människor. Ja, hon är ju väldigt lik både mig och Jocke i sättet och hon är ju en typisk tvilling (stjärntecken)! Hennes självförtroende är också på topp och hon tycker själv att hon är både vacker och bäst och kan inte gå förbi en spegel utan att spegla sig, hon kan stå hur länge som helst framför spegeln och göra olika poser och grimaser! Hon är bestämd över vilka kläder hon gillar och kläderna ni ser på fotot ovan har hon valt ut helt själv, jag fick inte en syl i vädret ;-)

Sen det här vad som är verkligt och inte är svårt tycker hon, vad då finns inte Pippi Långstrump på riktigt? Men Emil och Madicken då? I lördags när vi kollade på TV frågade hon om Magnus Uggla finns på riktigt ;-)

Hon går också omkring och låtsaspratar i telefonen, det är så kul att lyssna på henne och egentligen borde jag filma henne för att visa henne sen när hon blir större. Idag kom hon och var alldeles röd om kinderna och berättade att David på dagis ringt henne (på låtsastelefonen) och sagt att hon är hans tjej och att han tycker om henne, sen satt hon och gjorde hjärtan som hon skrev David i hela eftermiddagen :-) Hon är bara 5 år ju!!!

Oj, vilket inlägg det blev om min älsklingstjej.... känner att jag saknat att skriva om mina barn. Förr var ju det här en renodlad mammablogg och jag skrev mycket om barnens utveckling men nu är bloggen mer en "livstilsblogg" och jag skriver mer om mina egna intressen och om vad jag tycker om att göra. Måste avsluta med att lägga in en nytagen dagisbild på Smilla, min stora, kloka, härliga tjej som jag älskar mer än livet!!!

1 kommentar:

Helena sa...

Jag älskar också denna underbart härliga söta bestämda tjejen! Jätte fint dagisfoto, sånt vill jag ju också ha!!