onsdag 30 maj 2012

Kladdkakemuffins

Vi gillar att baka här hemma och vi har alla en gemensam favorit som går så fort att göra och är enkelt, nämligen kladdkakemuffins!

Men det bästa är förstås att få slicka i sig överbliven smet ;-)

Här är receptet för den som inte provat:

100 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 200°C. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten i bakformarna.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.
Lägg en handduk över kladdkakemuffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.

Inga kommentarer: