måndag 26 februari 2018

Design Week 2018

Domo Design tillverkar möbler i stål för alla miljöer, inne som ute. Kvalitet och formgivning är viktigt och det ska vara en tidlös design som gör att möblerna kommer att följa med genom generationer. Nu har Domo Design lanserat en helt ny möbelkollektion och färgskalorna hos Domo är dova och väldigt behagliga!
Habo Selection är en gammal smidesverkstad som utvecklats till Nordens ledande företag för funktionella beslag. Nu lanserar de TS som är en exklusiv serie fasta inredningsdetaljer i design av Thomas Sandell. Serien består av handtag för både inom- och utomhusbruk, draghandtag, krokar och knoppar.
Marrakech design är ett svenskt företag som specialiserar sig på s.k. cementkakel eller "Marockanskt kakel" som det också kallas. Nu senast visade de upp ett designsamarbete med Monica Förster och Monica har skapat två kollektioner "The Four Elements" och "Breaking the wave". The Four Elements är ett kakel som förenar dåtid och framtid, natur och stad och Breaking the wave visar ett helt nytt format för kakel i form av en båge.
Articles presenterade nya produkter på Stockholm Furniture Fair 2018. Dels fåtöljen Socialclub designad av Anna Von Schewen som har en generös storlek med fällbara sidor, perfekt att använda både för avskildhet och för mer sociala tillfällen. Vasen Cube har Carina Seth Andersson skapat och den har en uttrycksfull form och den finns både i klarglas och i svart glas.
Iittala var i år för första gången med som utställare på möbelmässan. I deras monter utforskade Iittala hur färgers kraft att inspirera till ett bättre levande. Iittala vill uppmuntra oss till att använda mer färg i hemmet och hitta skönhet i nya färgkombinationer.

Inga kommentarer: