måndag 20 november 2017

Decembernyheter på Systembolaget

I fredags var jag inbjuden till en fantastisk vinprovning på Miss Clara Hotell i centrala Stockholm. Tre vinproducenter var på plats för att presentera sina viner som kommer att lanseras på Systembolaget den 1 december. Till vinerna fick vi fantastisk mat där smakerna verkligen gifte sig med varandra. Först ut var Philippe Deval Vouvray Brut som var riktigt god och min favorit och den var perfekt till Blinin med rökt lax, creme fraiche, dill och picklad rödlök!
Philippe Deval Vouvray Brut
Nr: 7922 Pris: 115 kr
Ursprung: Loire, Frankrike
Producent: Albert Besombes
Distribution: 214 butiker

Sen fick vi prova Cava Aurelia Gran Reserva 2013 som också var super gott! Att dricka Cava till mat är vi inte så vana vid men kan verkligen rekommenderas och något som jag kommer att dricka oftare framöver. Till den åt vi Serranolindad kyckling med pumpapuré.
Cava Aurelia Gran Reserva 2013
Nr: 7923 Pris: 139 kr
Ursprung: Penedès, Spanien
Producent: Castell d’Age
Distribution: 76 butiker

Vi avslutade med ett fantastiskt rött vin som heter Morellino di Scansano Reserva DOCG 2013. Till det vinet fick vi äta grillad biff med sotad silverlök och dragonskum.
Morellino di Scansano Riserva DOCG 2013
Nr: 2029 Pris: 149 kr
Ursprung: Toscana, Italien
Producent: Morisfarms
Distribution: 141 butik
Tre fantastiska viner som jag verkligen kan rekommendera och de kommer som sagt att finnas på Systembolaget från den 1 december.

Inga kommentarer: