tisdag 4 april 2017

Santa Maria lanserar Street Food

Är du som jag lite trött på Tacos? Då tycker jag att du också ska prova Santa Marias Street Food serie som just lanserats. Du kan välja mellan tre olika sorter och jag har provat två av dem hittills och kan verkligen rekommendera dem! Spännande smaker och annorlunda smakupplevelser både för både barn och vuxna.
Smoky Pepper Burgers bjuder på smaker från svartpeppar och vitlök, du toppar med picklad lök och gurka som ger fin syra och en krämig rökig chipotledressing.
Gör så här:
Blanda en påse Santa Maria Burger spices med 500 gram nötfärs och forma till 4 hamburgare och stek på dem i en stekpanna. Blanda skivad lök med hälften av innehållet ur påsen Santa Maria pickling spice och den andra hälften blandar du med skivad gurka, låt stå och dra i ca 15 minuter. Bygg sedan en hamburgare och toppa med Chipotle Dressing.
Pulled Salmon Wraps - en fräsch wraps med smaker från det indiska köket. Ingefära, chili, sötsyrlig Lemon Chutney och yoghurt tillsammans med en smakrik lax.
Gör så här:
Lägg 500 gram laxfilé (utan skinn) i den medföljande stekpåsen och häll i kryddblandningen, 1 msk smör och 1/2 dl vatten. Förslut påsen med bifogad rem, klipp upp ett litet hörn och lägg påsen på en kall plåt och stoppa in i ugnen på 200 grader i ca. 20 minuter. Dra sedan isär laxen och lägg lite i ett varmt chapatibröd tillsammans med bladspenat, Lemon Chutney och yoghurt. Rulla ihop till en wrap och njut!
Jamaican Jerk Tacos har vi inte hunnit prova än så den återkommer jag med en recension av men du gör så här om du vill testa:
Strimla 500 g kyckling och blanda med kryddblandningen, fördela kycklingen i en oljad ugnsfast form och tillaga i ugnen på 200 grader i ca. 15-20 min. Grovhacka sen kycklingen och lägg den i ett varmt Santa Maria Coconut & Pepper Tortilla, fyll på med avokado tärningar och salladsmix och toppa med 1 msk Mango sauce och 1 msk creme fraiche. Bilden är en pressbild:

1 kommentar:

Bella sa...

Pulled salmon wraps låter så gott, måste prova!