måndag 27 mars 2017

Årets grillrapport från Kronfågel

I onsdags var det dags för den årliga grillträffen med Kronfågel, årets första grillevent där vi får ta del av årets grillrapport. Som alltid lyckades Kronfågel pricka in en solig vårdag och grilldoften mötte oss redan nere på gatan. Först presenterades grillrapporten och den visade att det är den yngre generationen som väljer att byta rött kött mot kyckling och grönsaker på grillen medan de äldre, framför allt männen fortsätter att sätta sin hälsa och klimat på prov. Däremot tycker hälften av alla svenskar att det är viktigt att köttet/kycklingen kommer från Sverige. Kronfågel presenterade även årets nyhet som består av en tysk kycklinggrillkorv Bratwurst, en klassiskt kryddad korv med smak av vitlök, muskot och kummin som kommer att passa utmärkt på grillen i sommar.
Efter grillrapporten presenterade Kronfågels duktige kock Magnus Albrektsson den härliga buffén innan vi fick hugga in på den! Som en Aptitretare fick vi en smördegspizza med grillad BBQ pepper kyckling och sen på buffén fanns det grillad bratwurst, grillad honey & chipotle minutkyckling, grillad kycklinglårfilé, Bosarp "cider can" med fläder och citron, fröbakade små fina filéer, sweet chili kycklingspett, Mango Jalapeno och Teriyaki spett. Visst låter det fantastiskt? Det var det också kan jag lova! Jag fick med mig många fina recept hem och de kommer jag att dela med mig till er här i bloggen allt eftersom jag kommer tillaga dem här hemma!
När man plockar på sig från en buffé så vill man ju smaka lite av allt men lite av allt blir ofta alldeles för mycket, men gott var det och jag höll mig mätt resten av dagen ;-) Någon mer än jag som längtar tills grillsäsongen är här på allvar?

1 kommentar:

http://www.kronfagel.se sa...

Hej!
Fint inlägg. Tusen tack! :-)