torsdag 3 mars 2016

Ekologisk pasta med kycklingbacon

Danska Urtekram kommer med en ny serie italiensk ekologisk fullkornspasta. Pastan är tillverkad av den italienska familjen Felicetti och den tillverkas av durumvete och lokalt källvatten från Dolomiterna. Pastan är verkligen jätte god och smakar kvalitet och har den perfekta fullkornssmaken som gör att den inte smakar torrt och tråkigt. Igår provade vi den tillsammans med Kronfågels Kycklingbacon.
Jag kokade spagettin för sig och stekte kycklingbacon tillsammans med röd paprika och lök och sen tömde jag i en stor burk creme fraiche och lät det puttra i någon minut. Avslutade med att riva ner massa parmesanost och rörde om tills det smälte. Mums!


Vi är baconälskare här hemma och blev så glada när vi hörde att Kronfågel kommit med en magrare variant, nämligen kycklingbacon. Kronfågels kycklingbacon är varmrökt och över äkta alspån vilket betyder att det är upphettat till en temperatur över 70 grader och får den rätta baconsmaken. Barnen märker ingen skillnad och vi vuxna tycker att det är godare än "vanlig" bacon!

Inga kommentarer: