måndag 9 november 2015

Sol & Sprätt

I onsdags bjöd Kronfågel in till lunch för att samtidigt presentera Sveriges första Free Range-kyckling Sol & Sprätt. Den kycklingen går utomhus och är en långsamväxande kyckling som genom att den får röra sig fritt får en annan muskelatur. Köttet får en rund och fyllig smak och blir mört och saftigt. Utomhuskycklingen lever i 56-63 dagar mot ungefär 35 dagar för traditionell kyckling och 70 dagar för ekologisk kyckling. Kycklingarna föds därmed upp enligt EU:s regler för Free Range-kyckling. Kycklingen finns i välsorterade butiker och kostar 89 kr/kg.
TV-kocken Lisa Lemke har utvecklat sex stycken recept för Kronfågels Sol & Sprätt Utomhuskyckling och det går inte att ta miste om hennes entusiasm när hon talar om produkterna. Om det ovanligt saftiga köttet, den runda fylliga smaken och att den vistas utomhus en stor del av livet. Recepten kan du hitta på Kronfågel.se.

Som ni kanske vet så älskar vi kyckling här hemma och denna utomhuskyckling får verkligen högt betyg av hela familjen! Vi åt den helstekt i ugnen igår och idag får det bli resterna för barnen tjatar om kyckling även idag och jag är inte den som är den ;-)

Inga kommentarer: