fredag 9 oktober 2015

Trendstefan föreläser om trender

Ännu en dag på Hem- Villa- & Bostadsrättsmässan är avverkad och jag ligger nu hemma i soffan och vilar fötter och rygg inför ännu en heldag imorgon. Det är superkul att stå i montern men man blir trött!

Idag lyssnade jag på TrendStefans trendföreläsning på mässan och det är samma föreläsning som jag hört innan men det är alltid roligt att få uppdateringar. För er som inte har möjlighet att lyssna på honom så har jag här skrivit ner en sammanfattning:

Stefan pratade om 5 trender som gäller för 2015 och det är:

- Marint Naivt, blå toner i alla dess slag! Vi ska leva i en undervattensvärld med fiskar, snäckor, koraller, sjöhästar, sjöjungfruar, ankare och helst av allt ska ni ha en sjöman sittandes i soffan :-)
Till det blå/vita får det gärna vara korallrött!


- New Simplicity, nyenkelheten handlar om en återkomst för minimalismen men i lika hög grad om "downsizing". Strunta i "all inclusive" på nästa resa utan satsa mer på det exklusiva, utvalda med kvalité. Köp bara en tröja med bra kvalité istället för 10 stycken billigare. Tänk på miljön och välj närodlat, närproducerat och genuint hantverk!


Semester med Picasso, Tati, Bardot och Picasso. Sandstrand och semester med blicken mot 50- och 60-talen. Allt var nytt, oskuldsfullt och enkelt. Picknick med låga glas och stearinljus i flaskor.


- Flowers on Pedestal, odlingstrenden håller i sig och vi nördar ner oss i kunskapsträsket. Vi vill veta mer om våra odlingar och hemmet fylls av odlingsbänkar. Blommorna åker upp i luften och hänger i amplar. Krukorna ska vara av Terracotta och belysningen ute i trädgården är viktig. Det ska vara ekomat och närproducerat! Satsa på gröna växter som inte blommar!


- Shimmer Shammer, En utveckling av den gula metallen, petrol rainbow, ljusspel och plast. Vi vill ha mycket speglar eftersom vi gillar bilden av oss själva så det blir ännu fler självporträtt och selfies!
2015 är festivalernas år och Woodstock inspirerar modevärlden i allt från fransar, mönster, lappade kläder och färger. Löst och långhårigt. Även att gå på matfestivaler är supertrendigt!

Inga kommentarer: