måndag 7 september 2015

Ni som är ensamstående, hur gör ni?

Jag brukar försöka ändra min header här i bloggen en gång om året och nu var det dags igen. Jag ville den här gången ha ett eget foto så jag tog detta men jag vet inte om jag är helt nöjd... vi får se om jag hittar en annan bild. Vad tycker ni?

Jag har sovit dåligt inatt och är jätte trött, Jocke staplade in vid 04.00 efter att tåget hem från Göteborg blivit flera timmar försenat eftersom det var översvämning på tågrälsen någonstans i Sverige. Så nu ligger han och sover fortfarande, ikväll är det både föräldramöte och Music Kidz för Smilla så det är skönt att han är ledig ikväll så vi kan dela på oss.

Igår hade jag och barnen en riktigt hemmadag, tror att både jag och barnen tyckte det var rätt skönt, vi gjorde deras läxa, vi kollade på film, spelade spel och pysslade. Vi satt också och diskuterade vilka aktiviteter de vill satsa på i höst. I våras hade de två aktiviteter var varje vecka och det är på tok för mycket men de har alltid fått välja varsin aktivitet själva men i våras tyckte vi att det även var viktigt att lära sig att simma så de fick även gå simskola.
Eftersom jag ofta är ensam då Jocke är ute och reser så klarar jag max två aktiviteter på en vecka efter skoltid och Max har valt att spela fotboll och Smilla har valt att gå på Music Kidz där de får sjunga, dansa och uppträda. Max är rätt nöjd, han skulle även vilja gå på ishockey men det har jag lyckats avstyra ganska bra men Smilla tjatar hål i mina öron om att få börja i gymnastik! Hon väljer Music Kidz i första hand men dagligen tjatar hon om att få börja i gymnastik också och jag förstår henne för hon tycker verkligen det är roligt. Så nu har jag ett dilemma på hur jag ska göra för om jag låter Smilla ha två aktiviteter så måste ju också Max få det och det är stor skillnad mellan två och fyra aktiviteter i veckan....Jag får diskutera med Jocke sen och se vad han tycker.

1 kommentar:

Sanna sa...

Jag är ensamstående och har en dotter som snart blir 8 år. Hon går nu varje söndag på cirkusgympa på badhuset och medan hon är där inne i 55 min passar jag på att motionsimma. Efteråt badar vi tillsammans i äventyrsbadet.

Hon går även varje måndag på Miniorerna med Svenska Kyrkan. En grupp där barn i hennes ålder samlas och pysslar, leker och gör olika aktiviteter tillsammans. Personalen hämtar på skolan när barnen slutat och så hämtar man som förälder i kyrkan efteråt i stället för på frita.

Det blir med andra ord två aktiviteter i höst, så får vi se hur det blir nästa termin. I skolan har hon även idrott varje tisdag och simskola varann vecka.

Kram Sanna