tisdag 28 juli 2015

Trolska Skogen - för oss som gillar sagornas värld!

Idag har jag haft en mysig födelsedag där jag fått umgås med familjen hela dagen. Vi började med att åka till Trolska Skogen för att hälsa på tomtar, troll, trollkarlar, vättar och älvor som det finns gott om där. Det är tredje året som vi är där och det blir bara bättre och bättre men detta resulterar också i mer folk! Jisses så mycket det var ett tag och parkeringarna var fulla så ett tag trodde vi att vi skulle vara tvungna att vända. Men när man kommer in så är det så stort så allt flöt på väldigt bra och det kändes inte som att det var så mycket folk där inne som det nog var.

 
I år råder det kärleksyra i Trolska Skogen då småfolket förbereder inför bröllop. Men många frågor söker svar; Har Trollen för lite kärlek och Häxan Aska Etter för mycket? Vem vågar hjälpa en sovande Drake och vem kan svara rätt på Jätten Hjärtegulls gåta?
Som besökare får man i uppgift att lösa Jätten Hjärtegulls gåta som är en klurig historia på temat kärlek. Ledtrådarna döljer sig längs de vindlande stigarna och barnen fick samla små färgade kulor i en liten ask som de hittade längs vägen.


Det händer mycket spännande efter vägen och extra spännande är det att få borsta tänderna på den sovande draken, som faktiskt kan vakna precis när som helst! Man kan även gå in i hans mage där det finns massa skatter.


Det här trollet var argt och ville inte gå på något fjantigt bröllop och det blev vår uppgift att försöka få det glatt igen. Gissa om vi lyckades?


Älvor och småfolk bodde längs vägen och man hörde hur det tisslade och tasslades i buskarna och älvorna sov i ljuvliga små sängar med sänghimlar.

På slutet så skulle man berätta för tomten vilken man trodde var svaret på den stora mystiska frågan och sen fick man se svaret i en hemlig bok och då fick barnet se vilken som var den glada filuren.


Vi kan verkligen rekommendera er att åka till Trolska Skogen som ligger här i Hälsingland! Barnen älskar det och även vi vuxna tycker att det är väldigt vackert gjort och det är mysigt att gå runt i den djupa trollskogen tillsammans med dem och få drömma sig in i sagornas värld för en stund!

Inga kommentarer: