söndag 12 juli 2015

Recept på god glutenfri blåbärspaj

Idag har vi klippt gräset i stugan.... eller rättare sagt mamma och pappa har gjort det :-) Det är bra med snälla föräldrar som skämmer bort en även fast man är över 40 år!


Vilket team de är, märks att de varit gifta i över 40 år, ett tu tre så var vår stora gräsmatta klippt! Någon som vill hyra dem?

Max gick in i skogen och kom ut med så pass mycket blåbär så att vi kunde baka en blåbärspaj, han kompletterade även med några jordgubbar och smultron som han också plockat.


Vi gjorde en glutenfri smulpaj så att vi även kunde bjuda min pappa. Detta recept använde vi oss av:

150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 1/2 glutenfri mjölmix
1 ägg
2 tsk bakpulver
ca 4 dl blåbär
  1. Rör smöret och sockret till en mjuk massa.
  2. Tillsätt ägget och blanda.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner det med smöret.
  4. Degen skall vara klibbig men inte för lös, tillsätt lite extra mjöl ifall du tycker den känns för klibbig.
  5. Häll bären i en pajform och strö på ca 1 msk strösocker och en 1 msk potatismjöl.
  6. Smula sen ut pajdegen ovanpå bären, om degen känns kladdig kan du platta ut små runda kakor mellan handflatorna och lägg ut på bären.
  7. Grädda i ca 30 minuter tills degen fått en fin färg.
  8. Låt svalna och servera sedan, gärna med vaniljglass eller kall vaniljsås.

    O la la!!!

Inga kommentarer: