söndag 5 juli 2015

Om du bryr dig om din hälsa, motor och miljö...

Nu är vi uppe i stugan igen och här rullar dagarna på alldeles för fort även fast det inte känns som att vi gör något. Vi har haft underbart väder i flera dagar och det är verkligen härligt när utetemperaturen visar på 29 grader klockan 21.00 på kvällen och det bästa av allt är att det är nästan myggfritt så man kan sitta ute på kvällarna utan att bli uppäten!

Är verkligen också glad över att jag har fått en son som älskar att klippa gräs! Hoppas bara att det håller i sig eftersom jag tycker att det är så trist att klippa och Jocke är ju inte alltid med oss här uppe. Älskar barnarbete ;-) det negativa är att Max blir mer och mer medveten om pengar och helt plötsligt har han börjat fråga efter lön.... Hmm.. vi får se vart detta slutar ;-)

När man klipper gräs går det åt massa bensin så det är alltid bra att bunkra upp i början på sommaren, det går ju även åt bensin till båten, fyrhjulingen, grästrimmern och snart även till motorsågen (då vi ska ner med lite träd på tomten). Vi brukar köra med ASPEN som har både prisvänligt och miljövänligt alkylatbensin då det minskar utsläppen av farliga ämnen samtidigt som vi slipper få i oss skadliga avgaser. Visst, det kostar lite mer men det tjänar vi in på minskad servicekostnad eftersom motorerna också hålls renare. Dessutom kan du lämna kvar alkylatbensin i tanken över vintern utan att den påverkar motorn negativt! Ni kanske har varit med om en svårstartad motor som stått med vanlig bensin över vintern? Ett tips är då att byta till Alkylatbensin!

När det gäller farliga kolväten är akrylatbensin upp till 99% renare jämfört med vanlig bensin och den är i stort sett fri från skadliga ämnen som svavel, bensen och aromater. Så det är verkligen värt att bry sig om vår hälsa, motor och miljö tycker i varje fall jag!

Inga kommentarer: