onsdag 10 juni 2015

Missa inte denna fantastiska utställning!!!

2011 var jag på Nick Brandts utställning på Fotografiska här i Stockholm och blev helt tagen av underbara foton från Östafrikas hotande djurliv. Nu är utställningen här igen och jag har åter igen varit och sett den och jag blev lika tagen även denna gång så jag rekommenderar därför er alla att gå och se den! Ni har hela sommaren på er då den går ända tills 13 september!

På denna pressträff var det artisten Timbuktu som höll i intervjun med Nick Brandt och det var en fantastisk intervju men tyvärr fick vi inte ta några bilder då Nick vill att vi ska fokusera på djuren och inte på honom. Timbuktu är väldigt insatt i djurens rätt att leva och har själv varit nere i Afrika och sett förödelsen efter tjuvjägarna.

Bilderna berättar om en skrämmande verklighet. Varje år slaktas 30 - 35 000 elefanter, noshörningar och lejon på Afrikas savanner! Noshörningshorn kostar mer än guld och det finns 75% färre lejon idag än för 20 år sen. Nick påminner oss på ett fantastiskt vis att världen är skör, trots dess storslagenhet och mångfald. Hans bilder liknar inga andra naturbilder och de griper verkligen tag i hjärtat när man ser rynkorna, den väderbitna huden, intensiteten eller nyfikenheten i blicken hos dessa vackra djur!

Inga kommentarer: