lördag 13 juni 2015

Glassfest!

GB Glace bjöd in till en riktigt härlig glassfest för ett tag sen, glassfesten hölls i Johanna Westmans fina matstudio vid Mosebacke.


GB Glace kopplar nu ett större grepp om sitt hållbarhetsarbete och fokuserar på svenska gårdar och svenska grädde. Så nu är all GB gräddglass i de 500 ml stora förpackningarna att innehålla 100% hållbart producerad grädde från svenska gårdar som värnar om djur och miljö. GB:s Gammeldags Vanilj tillverkas endast på fem naturliga ingredienser; grädde, mjölk, socker, äggula och vanilj.

Johanna Westman är kokboksförfattare och har skapat GB Gräddglassrecept med inspiration från den svenska naturen; skogen, ängarna och skärgården. Klassiska smaker som blåbär, rabarber och jordgubb möter nyskapande ingredienser som viol, grankvistar och havtorn.

Vi fick komponera ihop vår egen smakblandning och gissa om det blev gott!!! Mest förälskad blev jag i Johannas havtornkolasås som verkligen var helt fantastisk! Här kommer receptet som i varje fall jag kommer att göra i sommar:

Havtornkolasås:
50 g smör
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2-3 msk havtornspuré

Blanda alla ingredienser utom havtornspurén i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme ca 20 min. 
Rör om då och då. Smaka av den färdiga såsen med havtornspuré och ringla över glassen.


I sommar satsar vi på många glassfester, eller hur?!

Inga kommentarer: