lördag 16 maj 2015

ICA inspirerar till god och mer klimaträtt matlagning

ICA vill genom projektet Klimaträtt inspirera fler till att äta på ett sätt som minskar klimatpåverkan. Genom att slänga mindre mat, minska på köttet och äta mer grönt är det möjligt att göra en insats för miljön, klimatet och hälsan!

Jag var inbjuden till en god lunch av ICA på båten Fladen förra veckan och ombord möttes vi av Icas kockar som bjöd oss på en femrätters klimatsmart lunch!


Vi fick som förrätt potatis- och pumpasoppa med linsspread på morots- och palsternacksbröd med oliver.


Till varmrätt:
- Majs och zucchiniplättar med paprika-, bön och olivsallad.


- Spaghetti med svamp och rotfruktssås - Den här rätten skulle man kunna lura i vilken köttälskar som helst utan att de skulle förstå att det var helt igenom vegetariskt!


Sen fick vi matvete med blomkål. mynta, rostade kikärter, mandel och avokado.


Alla tre varmrätterna smakade fantastiskt och till efterrätt blev det morotsbollar med kardemumma.


Det är verkligen enkelt att vara klimaträtt bara man vet hur man ska göra. Man köper av gammal vana samma mat som man "alltid" har gjort och som man kanske är uppvuxen med men bara man engagerar sig lite så kan man göra så mycket mot vårt jordklot utan att tumma på smak och kvalité!

Jag kom hem med en receptbok plus en hel drös med klimaträtta ingredienser så jag återkommer framöver med fler tips och recept till er! Om ni är sugen att tillaga rätterna ovan så klicka på länkarna så kommer ni till Icas receptsida.


Men börja redan IDAG med det enklaste du med, KÖP EKOLOGISKT!!!

Inga kommentarer: