måndag 20 april 2015

Den spännande förvandlingen fortsätter...

I helgen har det målats en hel del igen, så himla roligt när man ser hur hela lägenheten förvandlas! Vi är sålda på färgen Kalklitir och snart kommer vi måla oss själva med denna betongliknande färg om ingen stoppar oss ;-) Skämt å sido, men vi har något som är målat med färgen Kalklitir i snart alla rum men i olika nyanser såklart. Fifty shades of Grey är det som gäller fullt ut!

Jag kommer att visa er lite bilder då och då, vill inte lägga ut allt på samma gång utan det är roligare att suga på karamellerna lite ;-)

När vi flyttade in så fick barnen välja sina egna rum och Smilla valde det rum som har väggar som är målade i ljusrosa. Max ville ha rummet mitt emot men det hade en vägg som var lila och det lovade vi honom att vi skulle måla om och det gjorde vi igår. Så här såg väggen ut från början:


Vi ville ha en ljus vägg men inte helt kritvit utan valde färgen Ivory. Till vardagsrumsväggen gick det åt lite mer än en påse och då målade vi på målad betongvägg. I Max rum målade vi på tapet och vilket skillnad det blev i åtgången av färg! Väggen är mycket mindre än den i vardagsrummet men ändå räckte inte en påse för att täcka väggen! Så ett tag fick vi lite panik och visste inte hur vi skulle göra men det slutade med att vi blandade i lite av Winter Primo färgen.


Självklart ville Max vara med och måla i sitt eget rum och han var jätte duktig! Så här såg Ivory färgen ut vid första strykningen.

Men eftersom vi blev tvungen att blanda i lite mörkare färg i den ljusa så blev slutresultatet mörkare än vi hade räknat med men ändå är vi supernöjda och Max är så stolt och glad över sin nya vägg! Nu väntar vi bara på en Monster Truck dekal som vi beställt på nätet som ska pryda väggen.
Det blåa runt väggen är tejp som nu är borta :-) Här har färgen inte riktigt torkat så jag ska visa er en bättre bild sen!

Inga kommentarer: