onsdag 14 januari 2015

Stora Trenddagen 2015

Stefan Nilsson är Sveriges trendguru och har stenkoll på vad som gäller i trendväg. Han höll igår en föreläsning om vilka trender som gäller 2015 och jag var såklart där tillsammans med en hel del andra inredningstokiga människor!

I över en timme satt jag och försökte memorera allt han sa, man blir så inspirerad av hans kunskap och jag längtar tills jag själv får komma ut till er och försöka återberätta vad jag fick lära mig! Bara kontakta mig om ni vill boka in en inspirationsträff i inredningens tecken!

Stefan pratade om 5 trender som gäller för 2015 och det är:

- Marint Naivt, blå toner i alla dess slag! Vi ska leva i en undervattensvärld med fiskar, snäckor, koraller, sjöhästar, sjöjungfruar, ankare och helst av allt ska ni ha en sjöman sittandes i soffan :-)
Till det blå/vita får det gärna vara korallrött!


- New Simplicity, nyenkelheten handlar om en återkomst för minimalismen men i lika hög grad om "downsizing". Strunta i "all inclusive" på nästa resa utan satsa mer på det exklusiva, utvalda med kvalité. Köp bara en tröja med bra kvalité istället för 10 stycken billigare. Tänk på miljön och välj närodlat, närproducerat och genuint hantverk!


Semester med Picasso, Tati, Bardot och Picasso. Sandstrand och semester med blicken mot 50- och 60-talen. Allt var nytt, oskuldsfullt och enkelt. Picknick med låga glas och stearinljus i flaskor.


- Flowers on Pedestal, odlingstrenden håller i sig och vi nördar ner oss i kunskapsträsket. Vi vill veta mer om våra odlingar och hemmet fylls av odlingsbänkar. Blommorna åker upp i luften och hänger i amplar. Krukorna ska vara av Terracotta och belysningen ute i trädgården är viktig. Det ska vara ekomat och närproducerat!


- Shimmer Shammer, En utveckling av den gula metallen, petrol rainbow, ljusspel och plast. Vi vill ha mycket speglar eftersom vi gillar bilden av oss själva så det blir ännu fler självporträtt och selfies!
2015 är festivalernas år och Woodstock inspirerar modevärlden i allt från fransar, mönster, lappade kläder och färger. Löst och långhårigt. Även matfestivaler kommer att finnas överallt!


Idag har jag varit på Formex och sett mycket av dessa trender, mer om det kommer!

#storatrenddagen2015

1 kommentar:

Cecilia RockBabe Kärvegård sa...

Åh, vad spännande! Ser fram emot att läsa mer.

Önskar dig en skön kväll!

You Rock!!!