Vi strödde över hackad polkagris på toppen och den kanske inte ser så god ut men jag lovar att den blev det, mums!
Smält 50 g smör, krossa ca 20 pepparkakor till smulor och blanda ner dem i det smälta smöret.
Tryck sen ut blandningen så att den täcker botten och kanterna i en rund form.
Lägg 5 gelantinblad i kallt vatten.
Blanda:
200 gram Philadelphiaost
3 dl gräddfil eller creme fraiche
2 1/2 dl florsocker
1 dl apelsinjuice (helst pressad från färsk apelsin)
Ta sen upp gelantinbladen och smält i en kastrull på svag värme eller i mikron. Rör sen ner den i en tunn stråle i smeten.
Häll smeten i formen och låt stå i kylen i ca 1 timme eller tills smeten stelnat.
Garnera sen med valfri ingrediens (om man vill), jag har provat och kan tipsa om både apelsinskivor, lingon eller krossad polkagris!
1 kommentar:
Vad den ser god ut!
Skicka en kommentar