söndag 7 december 2014

Sovrummet är det nya köket

Ni som följer mig på instagram vet att Jysk hade en pop up store i Kungsträdgården för ett tag sen och att jag var inbjuden till deras presslunch.

Jysk satsar på att lyfta fram sovrummet! Sovrummet är en plats där vi ska samla energi och komma ner i varv, det är det rum vi oftast spenderar mest timmar på dygnet i men ändå säkert det rum som vi lägger ner minst energi på. När man får gäster är det så lätt att bara kunna stänga igen dörren till sovrummet men det vill Jysk och många andra gärna försöka ändra på.

Många har även svårt att somna eller sover dåligt på natten. Materialval. färger och vilka saker vi väljer att ha i vårt sovrum påverkar vår sömnkvalitet. I JYSK pop up butik fick stylisten och inredningsbloggaren Jannice Wistrand uppdraget att inreda utställningen. Hennes val föll på Skandinavisk natur, klassisk elegans och hotellyx. Jannice jobbar mycket efter Feng Shui och där är sovrummet det näst viktigaste rummet efter hallen.

Jannices tre bästa tips för att skapa ett harmoniskt sovrum:

Sängens placering. Sängen bör placeras i en så kallad kraftposition, där man har uppsikt över hela rummet, dörrar och fönster med stöd i ryggen av en vägg och en ordentlig sänggavel.
Färgsättningen. Använd gärna en dov färgskala i blå, grå, lila eller gröna toner på väggfärg och tapeter. Det är färger som får oss att koppla av och komma till ro. Därmed underlättar det en bättre sömn
Rensa bort tekniken. Sovrummet ska vara en avkopplande fristad. Ta bort skärmar och elektronik som datorer och TV-apparater.


Den trendigaste färgen för sovrum just nu är grått. Grått är kompromissernas färg och blir inte så hård i kontrasten som svart mot vitt. Tillsammans med pudriga pasteller blir det väldigt vackert och även grönt som förespråkar naturen är en väldigt stark färg. Här provar jag och bloggaren Diana en av Jysk sängar:

Inga kommentarer: