måndag 22 september 2014

LEGO - Nyheter som kommer lagom till jul

Oj, vilket åskväder som kom in över oss i eftermiddag! Det åskade, blixtrade och spöregnade rejält! Men det var inget som barnen märkte något av för de var helt uppslukade av sitt Lego!

I lördags var vi nämligen inbjuden till en pressträff på Gröna Lund som Lego anordnade och där fick barnen välja varsitt Lego! Så himla generöst och lyxigt!!!
Det är nyheter som kommer ut lagom till jul så de finns inte än på marknaden.


Max valde Lego City Polisstation som är från 6 år och han fyller ju 5 år om 2 veckor så han tyckte att det var lite svårt att hänga med i ritningarna men med hjälp från mig och Jocke så gick det hur bra som helst! Han satt i timmar och lekte med sin fina polisstation och tyckte att det var spännande med alla tjuvar och banditer som poliserna kunde fånga och låsa in i fängelset!

Smilla däremot är helt RÄTT i sin ålder! Hon valde ett Lego Friends Galleria som passar åldern 7-12 och hon är ju 7 år och hon klarade av att bygga allt helt själv! Vilket tålamod och vilken smart tjej hon är alltså, hon satt hela lördagkvällen och hela söndagen med detta lego och gav inte upp förrän det var helt färdigt!!!

Legot består av en stor Galleria med skönhetssalong, bröllopsbutik, restaurang, fotoautomat, catwalk med scen och DJ och affärer. Det finns så otroligt många små fina detaljer som imponerar hos Lego Friends och man blir själv sugen att leka lite och dras med in i denna fantastiska värld :-)

Det är häftigt att sitta och lyssna på när de leker, först lekte de var för sig men sen kom de plötsligt på att de kunde leka tillsammans då Smillas galleria blev utsatt för rån och då kom ju Max poliser till undsättning.
Just det här med rollspel och lek pratades det mycket om på Legos pressträff. Att leken är en viktig och naturlig del av att växa upp och utveckla kunskaper för livet. Med rollspel lär barnen mycket om sig själva, andra och om omvärlden.

Regissören och skådespelaren Dag Andersson var också med på pressträffen och berättade om sitt arbete med barn och just rollspel. Det är Dag som satt ihop den populära teaterföreställningen Kapten Knallröd som spelat på Gröna Lunds teatern de senaste 4 åren. En helt fantastisk föreställning som barnen pratar sig varma om hela tiden!


Efter pressträffen fick vi entré och åkkuponger till Gröna Lund för hela familjen. Jocke jobbade tyvärr men jag och barnen fick en fantastisk sista sommardag på Grönan innan de stänger för vintern.

Vi är så otroligt tacksamma för denna dag, tack!

Inga kommentarer: