onsdag 6 augusti 2014

Rabarberkaka med marängtäcke

Nu ska jag tipsa om en supergod och rätt enkel Rabarberkaka med marängtäcke. Gör bara en sockerkakssmet:

1 ägg + 2 äggulor (spar äggvitorna till marängen)
1 1/2 dl socker
125 g smält smör
2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver

Vispa ihop till en smet och töm upp i en smörad/bröad sockerkaksform och grädda i 175 grader ca. 30 min.

Koka upp 500 gram rabarber i 1 dl vatten och 2-3 dl socker i ca 5 minuter, mosa/mixa till en slät smet och bred över den över den svalnande kakan.

Vispa 2 äggvitor till maräng och rör ner 1 dl socker.
Bred marängen över kakan som ett sista lager och strö ev. på flisad mandel.
In i ugnen i några minuter så att marängen får lite färg.

Gott att servera till lösvispad grädde.

1 kommentar:

Gunilla Blixt sa...

Åh, vad det här ser gott ut! ...Passar också på att säga tack för senast. Det var så trevligt att träffas på Ola & Frebaco Kvarns event! Hej från Gunilla