onsdag 30 januari 2013

Nyheter till fredagsmyset

Här hemma älskas det ostbågar och ostbollar! Det är Smillas favoritgodis alla kategorier och vi andra gillar dem också! Det har ju varit OLW som dominerat ostbågemarknaden de sista åren, men nu ska Estrella slå sig in på marknaden igen och med nya smakerna Cheddar- och Prästost.
Ostbågarna smaksätts med engelsk cheddar respektive svensk prästost och innehåller endast naturliga ingredienser.
– Genom att använda smakrik ost behöver vi inte tillsätta några smakämnen, smakförstärkare eller jästextrakt. Inga konstigheter, bara äkta vara säger Anders Andersson, utvecklingsdirektör på Estrella.
Jag och Jocke har smygöppnat påsarna nu ikväll och vi gillar Prästostbågarna bäst! De känns lyxigare i smaken än OLWs ostbågar men istället så blir man fort "nöjd" eftersom de känns mäktigare... men det är ju bara bra :-) Cheddar var också helt ok. Barnen ska få testa på fredag och det ska bli spännande att höra vad de tycker!

Estrella lanserar också Popped Chips som kombinerar det ugnsbakade chipsets låga fetthalt med det friterades goda smak. Det ger ett chips med 40 procent lägre fetthalt och endast 1,5 procent mättat fett. Estrella Popped Chips görs på finmald torkad potatis som bakas i ugn innan det hettas upp i olja så att ett tunt chips poppas fram. Slutligen kryddas chipsen med salt, gräddfil och lök.

– Problemet med ugnsbakade chips är att de har mindre smak och tråkigare konsistens. Lösningen är att först baka och sedan poppa fram chipsen säger Lisa Müller, Senior Brand Manager på Estrella. 

1 kommentar:

Malin B sa...

Jag skulle kunna anmäla mig som frivillig försökskanin! ;) Om ni behöver flera alltså. ;) Är så enormt "kvällssugen" på att äta något så det var inte bra att få se sådana här nyheter just NU. Kvällokynnesätning är mitt stora problem när det gäller att äta... Tur att det är kalorifritt i bloggvärlden iallafall!