lördag 26 januari 2013

FUN i badet!

Som jag skrivit tidigare så är Lush produkter en stor favorit här hemma! Nu tänkte vi att vi skulle prova Lush FUN!

FUN är en mångsidig tvål som man, förutom att tvätta händerna och kroppen med, kan använda i bubbelbadet. Du kan till och med använda FUN för att tvätta kläderna! Dessutom är FUN rolig att leka med och du kan skapa dina egna figurer och former – därav namnet FUN!

FUN finns i fem olika dofter, alla med en mild, mjukgörande bas av majsmjöl, talk och glycerin.
Sentai Ranger Gul ... vaniljabsolut och gardeniaextrakt ger en tröstande marsipanarom.
Sentai Ranger Grön ... upplyftande och energigivande med citron- och limeoljor för att väcka sinnena.
Sentai Ranger Blå ... milda lavendel- och kamomilloljor passar perfekt för ett lugnande bad samt för känslig hud.
Sentai Ranger Röd ... med en fruktig kombination av apelsin- och mandarinolja, väcks sinnena till liv.

Det står på förpackningen att man kan börja med att använda den som en "vanlig" lera så vi satte oss vid bordet och tänkte börja skapa men det gick inget vidare för den var alldeles för torr och smulade sönder. Det står på produkten att leran ska användas "färsk" och jag vet inte när min lera gjordes så den kanske var "gammal".

Så vi förflyttade oss istället till badkaret och tänkte att vi kunde göra figurer där men leran smälte alldeles för snabbt när den kom i kontakt med vattnet. Men SKUM blev det i varje fall och barnen tvålade in sina kroppar så de först blev alldeles blåa, sen gröna och röda av allt det färgade löddret. Barnen tyckte helt plötsligt att det var roligt att tvätta sig och det var nog länge sen de var så rena ;-)


Så för oss funkade den inte att skapa figurer med men däremot att göra tvättningen till en lek och ett extra plus att de också doftar väldigt gott!


FUN kostar 99 SEK per rulle på 200 g. För varje såld FUN-tvål går 1 SEK till The FunD, ett välgörenhetsprojekt som hjälper icke statliga organisationer i det japanska Fukushima-området, det mest drabbade området i och med förra årets jordbävning, tsunami och kärnkraftsolycka. Målet med projektet är att identifiera lokala, frivilliga organisationer som hjälper barn i utsatta områden.

1 kommentar:

tjejmorsan sa...

Vilken rolig sak :)

Kram och ha en fin helg